Tgrt Haber
06 Ocak 2022 10:36

Bakan Yanık duyurdu: Hesaplara yatmaya başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaşlı ve engelli aylıklarıyla ilgili sevindiren gelişmeyi paylaştı. Bakan Yanık, merakla beklenen aylıkların hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu.

Bakan Yanık duyurdu: Hesaplara yatmaya başladı
emekli,aylık,derya yanık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sevindiren haberi verdi, paralar hesaplara yatmaya başladı. Bakan Yanık, yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara aktarıldığını açıkladı.

Derya Yanık, yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri hakkında açıklama yaptı. Ocak ayı içerisinde yaklaşık 640 milyon TL tutarında yaşlı aylığı yardımında bulunacaklarını belirten Bakan Yanık, engelli aylıkları için ise 495 milyon TL'lik ödemesi yapacaklarını söyledi.

TOPLAMDA 1 MİLYAR 135 MİLYON TL ÖDEME

Yaşlı ve engelli aylıkları kapsamında 1 milyar 135 milyon TL’yi aşan bir ödeme yapacaklarının altını çizen Bakan Derya Yanık, “Ocak ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü söyledi. Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli olarak sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirten Bakan Derya Yanık, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımı ile bağımsız bir şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda engelli ve yaşlılarımızın yanındayız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...