Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ekim 2021 11:00

Bakan Yanık duyurdu: Sosyal yardım başvurusu e-Devlet'ten yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardımlarda yeni dönemin başladığını duyurdu. Bakan Yanık, sosyal yardım başvurularının artık e-devlet sistemi üzerinden yapılabileceğini açıkladı.

Bakan Yanık duyurdu: Sosyal yardım başvurusu e-Devlet'ten yapılacak
derya yanık,sosyal yardım,e devlet

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara'da düzenlenen Sosyal Yardımlarda Çocuk Refahı Konferansı'na katıldı.

Konferansta açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, ''Bugün itibarıyla Türkiye vizyonuna uygun olarak sosyal yardım başvurularını e-devletten almaya başlıyoruz. Vatandaşlar artık farklı kurumlardan belge toplamadan e-devlet yoluyla ihtiyaç duyduğu desteğe kolay ulaşmış olacak'' ifadelerini kullandı.

Sosyal kalkınmayı önde tutan bakış açısı ve güçlü sosyal politika hedefleriyle Türkiye'nin bu alanda dünyada öncü ülkeler arasına dahil olduğunu bildiren Yanık, 2002'de sosyal yardımların merkezi bütçe içindeki payı yüzde 1,19 iken 2020'de bu rakamın yüzde 5,76'ya yükseldiğini dile getirdi.

Yanık, yoksullukla mücadele temelinde, refahı topluma yaymayı amaçladıklarını belirterek sosyal politikaların, kapsayıcı, geliştirici, dönüştürücü, bütüncül bir çerçevede şekillenmesi ve yürütülmesini önemli bulduklarını söyledi.

"YARDIM TAVSİYESİNDE BULUNAN SİYASİLER TÜREDİ"

Sosyal yardımların insanın saygınlığına ve onuruna yakışır şekilde yapılmasının en temel prensiplerinden ve ilk günden beri gözettikleri hususlardan olduğuna işaret eden Yanık, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu doğrultuda, insanlarımızı yardım kuyruklarında bekletmeye son verdik. 2 milyon haneye verdiğimiz sosyal yardım kartları, sosyal yardımlarını alabilecekleri bilgisini içeren kısa mesajlar ve konutta ödeme uygulamalarıyla yardımlarımızı artık çok daha sessiz ve görünmez bir şekilde ulaştırıyoruz. Fakat korkarım bu sessizliği biraz abartmışız. Yaptığımız yardımların yapılması konusunda bize tavsiyelerde bulunan siyasiler türedi son zamanlarda. Ama sanıyorum bu bilgileri birazcık daha yüksek sesle paylaşmamız gerekiyor bundan sonra."

Çoğunlukla ödemeleri bankalar aracılığıyla direkt ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına aktardıklarına dikkati çeken Yanık, 2002'de engelli vatandaşlara aylık 24 lira yardım yapılırken bu miktarın bugün 991,69 lira olduğunu söyledi.

SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI E-DEVLET'TE

Konuşmasında kamuoyuna güzel bir haber vermek istediğini belirten Yanık, şunları söyledi:

"Bugün itibarıyla dijitalleşen Türkiye vizyonuna uygun olarak sosyal yardım başvurularını e-Devlet kapısı üzerinden almaya başlıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız, artık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına gitmeden, farklı kurumlardan belge toplamadan, doğrudan e-Devlet kapısı aracılığıyla sosyal yardım başvurusu yapabilecek ve ihtiyaç duyduğu desteğe daha kolay ulaşmış olacak. Böylece halkımızın hizmetlerimize kolayca ulaşmasını sağlayacak önemli bir adım daha atıyoruz."

Çocuk alanına özgü çalışmaların yanı sıra son yıllarda yaşanan deprem, sel, yangın gibi afet hallerinde ve salgın gibi olağanüstü durumlarda da hızlı destek programlarını hayata geçirdiklerini ifade eden Yanık, "Salgın Sosyal Destek Programı", "Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı" ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen "Biz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyası" ile 7,2 milyon haneye 10,9 milyar lira nakdi destek sağladıklarını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Seren26 Haziran 2023 07:33

Başvurusu görmek istiyorum onayladı.ı die

Yasemin Gündoğmuş 3 Kasım 2022 01:56

Eşim çalışmıyor sizden yardım desteği istiyorum lütfen başkanım

Sonraki Haber Yükleniyor...