Tgrt Haber
12 Kasım 2021 23:19

Bakan Yanık "engelli atamaları" için tarih verdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, binlerce kişinin beklediği kamuda engelli atamaları için resmen tarih verdi.

Bakan Yanık "engelli atamaları" için tarih verdi
DERYA YANIK,ENGELLİ,ATAMA

Engelli vatandaşların merakla beklediği kamuda atama için beklenen müjde geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, en geç 2022 yılı başında engelli vatandaşların atamalarının yapılacağını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla engelli vatandaşların kamu kurumlarına atamaların en geç 2022 yılının başında yapılacağını açıkladı. Bakan Yanık sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Kamu kurumlarından talep toplama süreci tamamlandığında engelli vatandaşlarımızın atamalarını en geç 2022 yılı başında yapacağız. En son bütçe görüşmelerinde de konuya dair açıklama yaptık" ifadelerine yer verdi.

"BAKANLIĞIN KADRO ÇIKARIP ATAMA YETKİSİ YOK"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dün bakanlığının 2022 yılı bütçesinin TBMM Plan Bütçe Komisyonundaki görüşmelerinde engelli atamalarına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Bakanlığın kadro çıkarıp atama yapma yetkisinin bulunmadığını söyleyen Yanık, sadece bu konuda atama koordinasyonunu üstlendiğini hatırlatmıştı.

Konuya ilişkin milletvekillerine açıklama yapan Bakan Yanık, "Nitekim 2021 sonu veya 2022 başında atama yapmak için çalışmaları yoğunlaştırdık. Hem kendi bakanlığımızda olabildiği kadar yüksek tutarak hem de diğer bakanlıklarda bu farkındalığı oluşturmaya çalışarak atama çalışmalarını yürütüyoruz" şeklinde konuşmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...