Tgrt Haber
12 Eylül 2014 18:59

Bakan Zeybekci, 'DEİK stratejik bir kurum olmaya devam edecek'

Ekonomi Bakanı Zeybekci, DEİK'in, 2023 hedeflerine ulaşılmasında ve Türkiye'nin küresel değer zincirinde daha ileri noktalara ulaşabilmesinde önem verdikleri stratejik bir kurum olmaya devam edeceğini bildirdi.

Bakan Zeybekci, 'DEİK stratejik bir kurum olmaya devam edecek'
bakan zeybekci, deik, kurum,

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, DEİK iş konseyi başkan ve üyelerine hitaben bir mektup yayınladı. Kurulduğu günden beri DEİK'in, özel sektörün uluslararası ekonomik ilişkilerinin planlanmasında çok önemli bir vazife icra ettiğini belirten Zeybekci, şöyle devam etti: "Bugün yürürlüğe giren kanun ile DEİK, 2023 hedeflerimize ulaşılabilmesini teminen dış ekonomik ilişkilerin politika ve uygulamalarından sorumlu olan Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, özel sektörün daha kapsamlı ve etkin faaliyet göstereceği bir kurum olmuştur. Yeni yapı ile DEİK, mal ve hizmet ticareti, karşılıklı yatırımlar, finansman, lojistik, enerji, yurtdışı müteahhitlik ve müşavirlik hizmetleri gibi çok daha geniş bir alanda aktif rol oynayan bir kurum haline gelecek ve dış ekonomik ilişkilerde özel sektörün ağırlık ve rolünün daha da güçlü olduğu bir yapıya kavuşacaktır..

DEİK, 2023 hedeflerine ulaşılmasında ve ülkemizin küresel değer zincirinde daha ileri noktalara ulaşabilmesinde önem verdiğimiz stratejik bir kurumumuz olmaya devam edecektir."

Nihat Zeybekci,  DEİK'in ilgili tüm kamu kurumları ve özel sektör kuruluşları ile daha katılımcı bir yapıda planlanacağını belirterek, "Faaliyetleri dış ticaretimiz lehine değerlendirilecek ve böylece DEİK’in kurumsal hafıza ve koordinasyon görevine sahip güçlü bir kurum olması sağlanacaktır" ifadesini kullandı.

"Yeni hizmet destanları yazmaya ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz"

DEİK’in yeni yapı ve işleyişine ilişkin çalışmaların çok kısa zaman içerisinde tamamlanacağını bildiren Zeybekci, şunları kaydetti:

"İş konseylerinin halihazırda dış ekonomik ilişkiler alanında kurmuş oldukları bağlantı ve yakın zaman diliminde planlanan etkinlikler de dahil olmak üzere tüm programların aksamadan tamamlanması için gerekli her türlü destek sağlanacaktır.

Bugüne kadar DEİK çatısı altında her düzeyde görev yapan tüm çalışanlara şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Bundan sonra da dünyanın dört bir tarafında yeni hizmet destanları yazmaya ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Sürecin her aşamasında omuz omuza birlikte çalışarak ülkemizi en güzel şekilde temsil edecek olmaktan duyduğum mutluluğu ifade eder, saygılar sunarım."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...