Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Eylül 2015 19:43

Bakan'dan yerli otomobil müjdesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, yerli otomobille ilgili çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini, üç prototipin TÜBİTAK Gebze Tesisinde test sürecinden geçtiğini söyledi. :

Bakan'dan yerli otomobil müjdesi
bakan, ışık, yerli otomobil,i

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilişim Vadisi'nin birinci ve ikinci etabının altyapısının yüzde 90 oranında tamamlandığını belirterek, "İnşallah 11'inci ayda altyapının tamamını bitirmeyi, birinci etap inşaatlarının da inşallah 2016'nın Mayıs ayında bitmesini hedefliyoruz. Bu inşaatlar bittiği zaman Bilişim Vadisi'nde hayat resmen başlamış olacak" dedi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Muallim köyde kurulması planlanan ve inşaatı devam eden Bilişim Vadisi'nde incelemelerde bulunan Işık, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, birinci etapta bina, kuluçka merkezleri ve diğer müştemilatın hayata geçmesiyle birlikte 2016'da büyük ve orta ölçekli firmalara yer tahsisine başlamayı hedeflediklerini söyledi.

"2016 Mayıs'tan itibaren burada her gün gelişen, büyüyen bir Bilişim Vadisi göreceğiz" diyen Işık, "Türkiye'nin bilim ve teknolojisine, Ar-Ge ve inovasyonuna katkı veren bir vadiyi görmüş olacağız. Firmalardan şu anda müracaatlar var. Müracaatları değerlendirirken dikkate alacağımız kriterleri şu anda arkadaşlarımız yürütüyorlar. Kasım ayı içerisinde değerlendirme kriterlerimizi net olarak ortaya koyduktan sonra firmalarımızı bu kriterlere göre değerlendirmeye alacağız" ifadesini kullandı.

Işık, firmaların şu anda yoğun talepte bulunduğuna işaret ederek, öncelikle Bilişim Vadisi konseptine en uygun ve Türkiye'nin Ar-Ge ve inovasyona en fazla katkı sağlayacağını düşündükleri firmalara yer tahsisi yapacaklarını kaydetti.

"Yerli Otomobil Projemiz tüm hızıyla devam ediyor"-

Bir gazetecinin yerli otomobil projesinin seçim malzemesi yapıldığına dair bazı yayın organlarında çıkan haberlere ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Bu arkadaşlar Türkiye'yi, bizi hiç takip etmiyorlar. Şu anda yerli otomobille ilgili çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Üç tane prototip, TÜBİTAK Gebze Tesislerimizde test ve geliştirme sürecinden geçiyor. Arkadaşlar herhalde bizim ne söylediğimizi falan dikkate almıyorlar. Sadece eleştiri açısından... Biz lansman yapıp yapmama konusunda biliyorsunuz Bakanlar Kurulu'na bir sunum yapacağız. Daha sonra lansmanın yapılıp yapılmayacağını veya ne zaman yapılacağına o zaman karar vereceğiz ama yerli otomobil projesi bütün hızıyla bizim daha önceden yaptığımız programa göre devam ediyor. Arkadaşlara tavsiyemiz, özellikle bizi izlemeye devam etsinler."

Bakan Fikri Işık, Körfez Geçiş Köprüsü'nde halatların çekilmeye başlandığını, daha sonra tabyaların döşenmeye başlanacağını, köprünün 2016'nın Nisan ayında tamamlanmış olacağını vurgulayarak, "Nisan'da Körfez Geçiş Köprüsü açılacak, mayısta Bilişim Vadisi'nde hayat başlayacak. Güzel günleri hep beraber göreceğiz" dedi.

"7 Haziran'daki tablo nedeniyle projelerimizde aksama olmadı"

Işık, 7 Haziran seçiminden sonra oluşan tablonun, bakanlığın projelerinde aksamaya neden olup olmadığı yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Biz projelerimizi hiç aksatmadan sürdürmenin gayreti içinde olduk. Bu süreçte devam eden projelerimize yoğunlaştık. Şu anda Bilişim Vadisi'nde, yerli otomobil projesinde hiçbir aksama olmadı. Sanayide biz yine sektörel toplantılarımıza ve çalışmalarımıza devam ettik. Bilim ve teknoloji alanında atılması gereken adımların devamlı takipçisi olduk ama inanıyorum ki 1 Kasım'da yapılacak seçimle Türkiye tekrar tek parti istikrarıyla yoluna devam eder. O zaman farklı, daha bir yoğunlukla projelere, yapmamız gereken çalışmalara odaklanırız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...