Tgrt Haber
23 Aralık 2021 15:41

Bakanlık duyurdu: TL'nin değerinin korunması için yeni adımlar yolda

Finansal İstikrar Komitesinde, Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında şeffaflığı merkeze alan öngörülebilir, kararlı politika adımlarının bütüncül yaklaşımla atılmasında mutabık kalındı.

Bakanlık duyurdu: TL'nin değerinin korunması için yeni adımlar yolda
TL,,türk lirası,

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında yapılan toplantıda, son dönemde küresel ve yerel ölçekte yaşanan gelişmelerin Türkiye’deki finansal piyasalara etkisi ele alındı.

“Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde finansal istikrarın sağlanması ve sürdürülebilir büyüme için tüm kurumların işbirliği içerisinde çalışacağı ve şeffaflığı merkeze alan, öngörülebilir ve kararlı politika adımlarının bütüncül bir yaklaşımla atılması üzerinde mutabık kalınmıştır" denilen Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklamasında ayrıca, TL’nin değerinin korunması ve tasarrufların güçlendirilmesi için yeni araçların geliştirilmesi konusunda ilgili kurum ve kuruluşlar arasında eşgüdüm sağlanması vurgusunun da yapıldığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...