Tgrt Haber
20 Ocak 2022 11:10

Son dakika! Bakanlık KDV indirimi ile ilgili harekete geçti

Son dakika haberi: AK Parti KDV indirimi ile ilgili harekete geçti. Hazine ve Maliye Bakanlığı, tüm sektörleri ilgilendiren kapsamlı Katma Değer Vergisi (KDV) düzenlemesine gidecek. Yapılacak düzenlemenin birkaç hafta içinde TBMM'ye sunulması beklenirken tüketiciden üreticiye ticaret yapan herkesi rahatlatması planlanıyor.

Son dakika! Bakanlık KDV indirimi ile ilgili harekete geçti
Son dakika,Hazine ve Maliye Bakanlığı,KDV

Hükümet KDV oranlarıyla ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Alternatif birkaç formül gelir idaresi başkanlığı koordinasyonunda yürütülüyor. Söz konusu düzenleme ile tüketiciden üreticiye ticaret yapan herkesin yararı gözetilecek. İşte detaylar.
Hükümet, Katma Değer Vergisi (KDV) indirimiyle ilgili kolları sıvadı. Yeni düzenleme için sistem tamamen değiştirilecek. KDV oranları sadeleştirilecek.Tüm tarafların fikrinin alınacağı çalışma kapsamında, alternatif birkaç formül masada Gelir İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda, toplantılar sürüyor. Söz konusu KDV indirimleri, sadece temel gıda maddeleri ile ilgili de değil tüm alanlarda oranlar baştan ele alınıyor.

HER KESİMİ RAHATLATACAK

Hükümet, 1-8-18 olarak ifade edilen farklı KDV oranlarını tek bir hanede toplamayı hedefliyor. Ancak ilk veriler bunun pek mümkün olmadığını ortaya koyuyor. Arada kayıp oluşturmadan tüm sektörlerin ortak yararına bir sistem geliştirilmeye çalışılıyor.
Söz konusu düzenleme, vatandaşın evine giren ürünlerin fiyatında herhangi bir artışa neden olmayacak. Devreye alınacak uygulamalar ile ürünlerin fiyatlarında düşüş yaşanıp yaşanmayacağı ise ilerleyen günlerde belirlenen formülle belli olacak. Söz konusu düzenleme ile tüketiciden üreticiye ticareti yapan herkes rahatlatılmaya çalışılacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...