Tgrt Haber
15 Temmuz 2022 09:05 - Güncelleme : 15 Temmuz 2022 09:10

KYK kredi borcu olanlar dikkat! Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışmaları tamamladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca KYK kredi borçları ile ilgili yürütülen kapsamlı çalışma tamamlandı. Gençlerin mağduriyet yaşamaması için başlatılan çalışmalarda yapıcı çözüm önerilerinin yer aldığı öğrenildi.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: TRT Haber
KYK kredi borcu olanlar dikkat! Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışmaları tamamladı
kyk,kredi,kredi borcu,hazine ve maliye bakanlığı

Üniversiteden mezun olan gençlerin iş bulamaması halinde dahi 2 yıl sonra ödeme mecburiyetinde bulundukları, aksi halde yüksek faizle karşı karşıya kaldıkları ve kur farkından dolayı imza attıkları borçtan daha fazlasını ödeme zorunda tutuldukları KYK borçları ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Gündemdeki yerini uzun süredir koruyan KYK kredi borçları ile ilgili çalışmalar, pazartesi günü kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

GÜZ DÖNEMİNE KADAR TAMAMLANACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, Bakanlığın KYK kredi borçları ile ilgili uzun bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü ve bu çalışmaların tamamlandığı belirtildi. Buna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, üniversite öğrencilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla KYK kredi borçları ile ilgili çalışmanın hızlandırılarak 2022-2023 akademik yılı Güz Dönemine kadar tamamlanmasını istedi.

SİYASİ MALZEMA ARACI OLMAMALI

İlgili konunun siyasi bir malzeme aracı olmaması amacıyla çalışmaların kamuoyuna duyurulmadan devam ettiğini belirten yetkililer, bakanlığın kapsamlı bir çalışma yürüterek bu süreçte gençlerin mağduriyet yaşamamaları için yapıcı bir çözümün hazırlandığını belirtti.

KYK kredi borçları ile ilgili çalışma 18 Temmuz’da gerçekleşecek olan kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacak. Tamamlanan çalışmaların ise 2022-2023 Güz Dönemine kadar hayata geçirilmesi bekleniyor.

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...