Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 May 2022 12:22 - Güncelleme : 20 May 2022 12:35

Bakanlık tespit etti: Faiz indirimini fırsat bilip konuta yüzde 30'dan fazla zam yapanlara cezalar yolda

Vergi Denetim Kurulu bünyesinde oluşturulan özel ekip, faiz indirimi sonrasında konut satışında fırsatçılık yapan emlakçı ve inşaat şirketleri tespit etti. 24 saat içinde yüzde 30'a yakın zam yaptığı belirlenen faillere ceza geliyor.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TRT Haber
Bakanlık tespit etti: Faiz indirimini fırsat bilip konuta yüzde 30'dan fazla zam yapanlara cezalar yolda
konut,faiz,zam,fırsatçı

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Vergi Denetim Kurulu yetkilileri faiz indirimini “fırsat” bilip, fahiş fiyat artışı yapanları belirledi. Vatandaşları mağdur eden fırsatçılara yönelik her türlü önlemin alınacağı kaydeden bakanlık ceza verme yolunda harekete geçti.

Vatandaşlara konut sahibi olmayı kolaylaştırma ve sektörü canlandırma hedefleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan düşük faizli konut kredisi sonrasında fiyatlarda artış yapılmıştı. Ancak sürecin pürüze uğramasına izin verilmeyecek.

Vergisel kayıp ve kaçakçılara yol açanlara müsamaha gösterilmeyeceği, vatandaşları korumak için fırsatçılara yönelik cezaların uygulanacağı Bakan Nebati tarafından da “Hazine ve Maliye Bakanlığının nasıl bir bakanlık olduğunu anlayacaklar” sözleriyle ifade edilmişti.

TEK TEK TESPİT EDİLDİLER

Kurul bünyesindeki özel bir ekibin yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda çevrim içi satış sitelerinden  temin edilen veriler, çapraz şekilde analiz edildi. Bu amaçla, mükelleflerin vergi beyan ve bildirimleri, tapu ve banka ve benzeri pek çok veri karşılaştırıldı.

Analiz çalışmaları sonucunda bir günde milyon TL’leri bulan yüzde 30'un üzerindeki ani fiyat artışları ile vergisel kayıplar tek tek belirlendi.

Başta inşaat şirketleri ve emlakçılar hakkında, hızlı ve etkin vergi inceleme süreci başlatılacak. Süreç sonunda ise cezalar kesilecek.

Gayrimenkul satışlarını gerçek satış bedelinin altında beyan eden veya hiç beyan etmeyenler hakkında gelir veya kurumlar vergisi, katma değer vergisi, tapu harcı olmak üzere vergi tarhiyatlarının yapılacağı ve cezaların kesileceği öngörülüyor.

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...