Tgrt Haber
30 Haziran 2022 11:11 - Güncelleme : 30 Haziran 2022 11:24

Bakanlıktan asgari ücret komisyonu duyurusu: İşte çalışmaların detayları

Bakanlık, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bugünkü toplantısının basına kapalı gerçekleşeceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla dün toplanan komisyonun bugün çalışmalarını tamamlaması bekleniyor.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Bakanlıktan asgari ücret komisyonu duyurusu: İşte çalışmaların detayları
asgari ücret

Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarında milyonlarca çalışana ek zam yolunu açacak toplantıda karar günü geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bugünkü toplantısının basına kapalı gerçekleşecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının duyurusunda dün başlayan toplantı dizisinde yürütülen çalışmanın sayısı 6,5 milyona yakın asgari ücretli çalışanı değil toplamda 14 milyonluk kesime karşılık gelen ücretli çalışanların tümünü kapsayacağı belirtilmişti. Merakla beklen asgari ücret artışına yönelik çalışmalar bugün tamamlanacak.

Artış oranının kararlaştırılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulması bekleniyor. Erdoğan’ın ise NATO toplantısı sonrası kararını kamuoyuna bildirmesi bekleniyor.

ZAMLI MAAŞLAR TEMMUZ AYINDA

Asgari ücrete yapılacak zammın Temmuz ayından itibaren devreye girmesi için Ek Bütçe yasa tasarısına bir maddede eklenerek yasalaştırılması da beklenenler arasında.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlık ettiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı’nda mutabık kalınması bekleniyor.

Bakanlığın ev sahipliğinde düzenlenen dünkü toplantıda Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay ve işveren kesimi için Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol yer aldı.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...