Tgrt Haber
07 Temmuz 2021 12:18

Bakanlıktan hizmet ihracatına yeni destek

Ticaret Bakanlığı bünyesinde Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü kuruldu. Amaç, hizmet ihracatını daha da arttırmak ve uluslararası hizmet ticareti konularını bütüncül bir yaklaşımla ele almak olarak belirtildi.

Bakanlıktan hizmet ihracatına yeni destek
ticaret,,ihracat,

Hizmet ihracatını daha da arttırmak ve  uluslararası hizmet ticareti konularını bütüncül bir yaklaşımla ele almak amacıyla Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü kuruldu.

Konuya ilişkin bilgilendirmede bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Uuslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü'nün uluslararası hizmet ticaretinin ülke ekonomisi yararına geliştirilmesi ve desteklenmesi amacıyla küresel gelişmeleri takip ederek sektörler ve ülkeler bazında gerekli çalışmaları yürüteceğini belirtti.

Bakan Muş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü  Ülkemiz hizmet  ihracatına yönelik algının güçlendirilmesi ve pazarlarımızın çeşitlendirilmesi amacıyla her türlü tanıtım etkinlikleri  düzenleyecek, hizmet sektörlerinin dış ticaret yaklaşımı ile ele alınması, desteklenmesi ve küresel çapta söz sahibi olan markaların  oluşturulması amacıyla Devlet yardımı programlarını hazırlayacak ve uygulayacak, uluslararası hizmet ticaretinin geliştirilmesine yönelik çalışmaları ilgili tüm kurum ve kuruluşların katılımları ile etkili şekilde yürütecektir."

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...