Tgrt Haber
22 Haziran 2021 15:47

Bakanlıktan yem fiyatlarına müdahale

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, besici ve üreticiye TMO üzerinden 200 bin ton olmak kaydıyla mal vermeyi taahhüt ettiklerini, daha düşük maliyetlerle yem üretilebileceğini ifade etti.

Bakanlıktan yem fiyatlarına müdahale
besi,yem,bekir pakdemirli

Bu yıl dünya genelinde yem ham maddesi fiyatlarında artış yaşandı. Türkiye'de de buna bağlı olarak fiyatlar yükseldi. Türkiye Yem Sanayicileri Birliği (TÜRKİYEM-BİR) Başkanı Ülkü Karakuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TMO'yu en etkin şekilde devreye sokarak uygun fiyatlı yem ham maddesi satışına temmuz ayında başlatacağını anımsattı.

Hububat fiyatlarında son bir yılda yaklaşık yüzde 100'e yakın artış olduğunu aktaran Karakuş, “Sıkıntı yem ham maddelerinde. Yem ham madde fiyatları çok yükseldi. Cumhurbaşkanımız da bu noktaya dikkati çekti. Yemde sıkıntı yok aslında, yemci ham maddelerini alıp karıştırıp yüzde 5-10 kar koyup satıyor. Yem ham madde fiyatlarının düşüşe geçeceği kanaatindeyim. Buğday ve arpa fiyatlarının artık düşeceğini düşünüyorum. TMO'nun elindeki malların temmuzda satışa açılmasıyla yem ham maddesi fiyatları düşecektir” açıklamasında bulundu.

TMO'nun geçen hafta piyasaya müdahale ettiğini hatırlatan Karakuş, bunun hız kesmeden devam etmesini istediklerini dile getirdi.

BEKİR PAKDEMİRLİ’DEN BESİCİ VE ÜRETİCİYE MESAJ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden besicilere ve üreticiye ayda 200 bin ton olmak kaydıyla sabit fiyatla mal vermeyi taahhüt ettiklerini söyleyerek, "Bunun sonucunda besicimiz, üretimiz daha düşük maliyetlerle yemini üretecek ve yem girdisi sağlayabilecek" dedi.

Pakdemirli, TMO üzerinden yem fiyatlarına müdahale edileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Toprak Mahsulleri Ofisi üzerinden hem besicimize hem de üreticiye ayda 200 bin ton olmak kaydıyla sabit fiyatla mal vermeyi taahhüt ettik. Bunun sonucunda besicimiz, üretimiz daha düşük maliyetlerle yemini üretecek ve yem girdisi sağlayabilecek. Buna zaten geçen sene arpa ve mısır boyutunda başlamıştık, besicilerimize 90 gün vadeli mal veriyorduk. Şimdi bu sene besicilerimizin yanında yem üreticilerimize ve sanayicilerimize de vermeye başlayacağız ki torba yem kullanan besicimiz ve üreticimiz de bu imkânlardan faydalanabilecek konumda olsun. Mısır ve arpa aşağı yukarı yem rasyonlarında işin yarıya yakınını oluşturduğundan önümüzdeki hasat dönemine kadar besicimizin, üreticimizin yanında olacak projeyi başlattık. Bunun hem süt hem de karkas et maliyetlerimizi olumlu etkileyeceğine inanıyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...