Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Kasım 2021 17:30

Balıkçılara destek ödemesi ne zaman? Müsilaj desteği kimlere verilecek?

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin müsilaj nedeniyle zarar gören balıkçılara destek ödemesi yapacağını duyurması üzerine ''Balıkçılara destek ödemesi ne zaman? Müsilaj desteği kimlere verilecek?'' sorularının gelmesine neden oldu.

Balıkçılara destek ödemesi ne zaman? Müsilaj desteği kimlere verilecek?
balıkçı,,destek ödemesi,

TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir başkanlığında bugün toplandı. Komisyona müsilajla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Pakdemirli, Marmara Denizi'nde oluşan kirlilik yükü ve iklim değişikliğinin de etkisiyle 2007'de kısa süre görülen müsilajın daha uzun ve görülür şekilde tekrarlandığını ifade ederken balıkçılara destek ödemesi yapacağını da duyurdu. İşte balıkçılara destek ödemesi hakkında bilmeniz gerekenler.

BALIKÇILARA DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, müsilaj probleminin çözülmesi için paydaşlar, bilim insanları ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 22 maddelik Marmara Denizi Müsilaj Eylem Planı üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bakanlığının sorumluluğunda yürütülen 5, iş birliğiyle gerçekleştirilecek 6 eylem bulunduğunu belirtti. Pakdemirli, Marmara Denizi'nde geçimini balık avcılığı ile sağlayan balıkçılara destek ödemesi yaptıklarının altın çizdi.

Bakan balıkçı destek ödemesi için Marmara'da 3 bin 447 balıkçının başvurduğunu duyurdu. Bakan Pakdemirli aynı zamanda bu hafta yaklaşık 8,2 milyon lira balıkçı destek ödemesi yapılacağını söyledi. 

Balıkçılara destek ödemesi ne zaman? Müsilaj desteği kimlere verilecek?

KİMLERE BALIKÇI DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK? 

Marmara denizinde meydana gelen müsilaj dolayısıyla birçok balıkçı zarar gördü. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli talimatlarıyla müsilajdan etkilenen küçük balıkçı tekneleri için balıkçılara destek ödemesi yapılacak. Müsilaj desteği teknelerin büyüklüğüne göre 1000 TL ile 1450 TL arasında değişecek. 

Balıkçılara verilecek destek ücretleri şu şekilde:

  • o5 metre ve altı boyundaki teknelere, daha önce 750 TL veriliyordu, müsilaj nedeniyle bu destek 2 bin TL’ye çıkartıldı
  • o5-8 metre boyundaki teknelere daha önce 1.000 TL ödeniyordu, müsilaj nedeniyle bu destek 2 bin 500 TL'ye çıkartıldı
  • o8-10 metre boyundaki teknelere daha önce bin 350 TL veriliyordu müsilaj nedeniyle bu destek 2 bin 700 TL'ye çıkartıldı
  • o10-12 metre boyundaki teknelere daha önce hiç destek verilmiyordu, müsilaj nedeniyle bu yıl 2 bin 900 lira destek verilecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...