Tgrt Haber
08 Eylül 2021 12:41

Bankalardan 'kredi düzenlemesine' destek

Ekonomi yönetimi ihtiyaç kredilerinde son dönemdeki yaşanan hızlı artışa fren koymak için bir araya gelmişti. Konuya ilişkin Türkiye Bankalar Birliği'nden açıklama geldi. TBB, söz konusu toplantılarda bankaların devreye alınması planlanan makroekonomik politikaların belirlenmesi sürecine katkı sağladığını duyurdu.

Bankalardan 'kredi düzenlemesine' destek
bireysel kredi,,banka,

Tüketici kredilerinde normalleşme ve ekonomik açılmayla hızlanan talep ekonomi yönetimine bazı tedbirler aldırırken, Temmuz ayında özellikle kredi kartı ve taşıt kredisine taksit sınırlaması getirilmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan büyümesinden hız kaybetmeyen tüketici kredileri için yeni önlemlerin alınabileceğini ve bankalarla görüşmelerin yürütüldüğünü söyledi. Merkez Bankası da hem Para Politikası Kurulu toplantı özetlerinde hem de Enflasyon Raporu’nda tüketici kredilerine yönelik uyarılarda bulunmuş ve yeni makroihtiyati tedbirlerin gelebileceğini belirtmişti

Bu gelişmelerin ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben ile Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyesi banka temsilcilerinin 2 Eylül Perşembe günü bir araya geldiği haberleri basına yansıdı. Haberlerin ardından Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yazılı açıklama yaparak, söz konusu toplantılarda bankaların devreye alınması planlanan makroekonomik politikaların belirlenmesi sürecine katkı sağladığını duyurdu. Açıklamada, “Açık bir iletişim içinde geçen, yararlı ve verimli olan toplantıda TBB Yönetim Kurulu Üyeleri, basında yer alan haberlerin aksine, yapıcı şekilde görüş ve değerlendirmelerini sunmuşlar, önümüzdeki dönemde devreye alınması planlanan makroekonomik politikaların belirlenmesi sürecine katkı sağlamışlardır” denildi.

"ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRECEĞİZ"

TBB’den yapılan açıklama şöyle:

“Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile 2 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantı hakkında basında yer alan ve kamuoyunda yanlış algılamaya neden olabilecek yanıltıcı yorum ve değerlendirmeler nedeniyle bu açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. Yılın belli dönemlerinde periyodik olarak yapılagelen olağan program çerçevesindeki toplantıda, ekonomideki ve bankacılık sektöründeki son gelişmeler ve beklentiler değerlendirilmiştir.

Yapılan toplantıda salgın tedbirleri kapsamında alınan ve 30 Eylül 2021 tarihinde sona ermesi öngörülen geçici düzenlemelerin yanı sıra temel bankacılık büyüklüklerinin seyri, ekonomik faaliyetin finansmanı, uluslararası piyasalardaki gelişmeler ve uygulamalar müzakere edilmiştir. Açık bir iletişim içinde geçen, yararlı ve verimli olan toplantıda TBB Yönetim Kurulu Üyeleri, basında yer alan haberlerin aksine, yapıcı şekilde görüş ve değerlendirmelerini sunmuşlar, önümüzdeki dönemde devreye alınması planlanan makroekonomik politikaların belirlenmesi sürecine katkı sağlamışlardır.

Bu çerçevede, Türkiye Bankalar Birliği olarak, bankacılık sektörünün her bir üyesiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki dönemde de ülkemizin sağlıklı olarak büyümesine katkı vermek amacıyla ekonomi yönetimi ile birlikte yakın iletişim içinde çalışarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...