Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 09:38

Barclays, Binance’ye ödeme yapmayı durdurdu

Barclays, müşterilerinin banka kartı ve kredi kartı ile Binance kripto para borsasına ödeme yapmalarını durdurdu.

Barclays, Binance’ye ödeme yapmayı durdurdu
kripto para,binance,bitcoin

Malta merkezli dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance'a karşı İngiliz banka Barclays, Finansal Denetim Otoritesi'nin (FCA) geçtiğimiz hafta aldığı karar çerçevesinde kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapmayı durdurma kararı aldı.

Barclays, müşterine bir mesaj göndererek Binance kripto para borsasına kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapmayı ikinci bir açıklamaya kadar durdurmalarını istedi. Mesajda, kripto para borsasına kredi kartı veya banka kartı ile para göndermenin durdurulmasının bu müşterilerin  paralarını güvende tutacağı ifade etti. Müşterilerin, Binance'den para çekebilmelerine imkân vermeye devam ettiklerini de vurguladı.

“HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK”

Barclays'ın bu açıklamasına Binance, Twitter üzerinden yaptığı açıklama  ile yanıt verdi.

Binance'nin resmi hesabından yapılan açıklamada, "Bazı  iş ortaklarımızın Binance kullanıcılarına hizmet vermeyi tek taraflı  olarak durdurma kararı aldıklarını öğrenmekten hayal kırıklığına uğradık. İş ortaklarımızı herhangi bir endişesi varsa konuya görüşmek için bir araya gelmeyi memnuniyetle karşılarız" denildi.

Binance yaptığı açıklamada, tüketicileri koruyan, yeniliği teşvik eden ve sektörü ilerleten politikaları şekillendirmek için düzenleyici kurullar ile işbirliği içinde çalışmaya kararlı olduklarını da vurguladı.

İngiltere'nin Finansal Yürütme Otoritesi (FCA), kripto para borsası Binance’tan İngiltere'deki operasyonlarını durdurmasını istememişti. Ayrıca Binance, Kanada Ontario'da faaliyetine de son vereceğini duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...