Tgrt Haber
24 Şubat 2016 17:06

Başbakan Davutoğlu 42 tesisin açılışını yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da 42 tesisin açılışını yaptı.

Başbakan Davutoğlu 42 tesisin açılışını yaptı
davutoğlu, açılış,

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da 42 tesisin açılış ve temel atma töreninde konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın projeleri için Konya'ya giden Ahmet Davutoğlu, burada 19'u açılış, 23'ü de temel atma olmak üzere toplamda 42 tesisin açılışını yaptı.

1 milyar 171 milyon liralık paket

Açılışı yapılan projelerin baraj, sulama, ağaçlandırma ve ormancılıktan oluşan bir paket olduğunu belirten Davutoğlu, toplam maliyetin 1 milyar 171 milyon lira olduğunu açıkladı.

Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu:

''Orman ve Suişleri Bakanlığımızın birbirinden önemli projelerinin açılışı için bir aradayız. Bugün burada 1 milyar 171 milyon lira maliyetli baraj, sulama, ağaçlandırma, ormancılıktan oluşan hizmet paketi ile karşınızdayız. 42 tesisin 19'unun temelini açacağız, 23'ünün temelini atacağız.''

'Dünyadaki her insan için Türkiye'de bir fidan'

Türkiye'deki ağaçlandırma faaliyetlerinden de bahseden Davutoğlu ''Her şeye ve her şeye emanet gözüyle bakmamız icap ediyor. Makamlarımızın, mevkilerimizin, evlatlarımızın hatta kendi canlarımızın sahibi bile biz değiliz. Su azizdir. Çünkü su hayattır. Hayata ve hizmete esas alan hizmetimizde suya, doğaya hizmet geliyor. Tabiatla en barışık siyasi kadro biziz. Buna muhalefetin hayali dahi yetişemez. 13 yılda 3,5 milyar ağaç fidanı diktik. Dünyadaki her insan için Türkiye'de bir fidan dikmek. Orman varlığı azalırken, orman varlığını artıran nadir ülkelerden biriyiz. Türkiye'nin kalkınması temel hedeflerimizden. Yeni yollar, barajlar inşa edeceğiz.'' şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...