Tgrt Haber
12 Aralık 2015 17:56

Başbakan Davutoğlu müjdeyi verdi

Başbakan Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen 64. Hükümetin ilk Ekonomi Değerlendirme Kurulu toplantısında, 2016 bütçesine ilişkin çalışmaların süratle tamamlanması kararlaştırıldı.

Başbakan Davutoğlu müjdeyi verdi
başbakan, davutoğlu,

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki 64. Hükümetin ilk Ekonomi Değerlendirme Kurulu toplantısı Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, hükümetin reform gündemiyle beraber güncel ekonomik gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla bu toplantıların düzenli yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Toplantıda, Başbakan Davutoğlu tarafından kamuoyuna açıklanan 64. Hükümetin Eylem Planı'ndaki ekonomik reformların bütün kademelerde uygulanması için gerekli görevlendirmelerin yapıldığı ve Başbakan Davutoğlu'nun eylem planının hayata geçirilmesinin bizzat takipçisi olacağı da vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Toplantıda Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 bütçesi ile ilgili bilgi vermiştir. 2016 bütçesine ilişkin çalışmaların süratle tamamlanması ve bütçenin bütün AK Parti hükümetlerinde olduğu gibi mali disiplin esasına dayalı olarak hazırlanması kararlaştırılmıştır. Ayrıca, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, küresel piyasalardaki oynaklık konusunda kurulu bilgilendirmiş, Çarşamba günü kamuoyuna açıklanan '2016 Yılında Para ve Kur Politikası' metnini sunmuştur. Reformlar sayesinde Türkiye'nin makroekonomik temellerinin daha da sağlamlaşacağı ve küresel risklere karşı ülkemizin daha dirençli hale geleceği değerlendirilmiştir. Yapısal reformların, Türkiye ekonomisinin şoklara karşı dayanıklılığını pekiştireceği vurgulanmıştır."

Basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...