Tgrt Haber
07 Şubat 2017 14:40

Başbakan Yıldırım'dan 250 bin KOBİ'ye müjde

Binali Yıldırım, TOBB Ekonomi Şurası'nda konuştu. Yıldırım, geçtiğimiz sene 15 bin KOBİ'ye 50 bin liralık destek verdiklerini söyleyerek, "Bu sene 250 bin müracaat var. Bütün herkesi bu imkandan yararlandıracağız' dedi.

Başbakan Yıldırım'dan 250 bin KOBİ'ye müjde
başbakan yıldırım, tobb, kobi,

Başbakan Binali Yıldırım, TOBB Ekonomi Şurası'nda konuştu. İşte o konuşmalardan bazı notlar:

İstikrar ve güveni sekteye uğratmak için her türlü gayreti gösteriyorlar. Ama biz ekonomimize, milletimize, işadamlarımıza güveniyoruz. Oyunları boşa çıkaracağız. 2017 bazılarının sürekli olarak karamsarlık pompaladığı bir yıl olmayacak, Türk ekonomisinin şaha kalkacağı bir yıl olacaktır.

12.5 milyon çalışan için 12 milyar liralık kaynağı hükümet olarak karşılıyoruz. Sigorta primlerşi vergileri bizden net ücreti sizden olacak.
Geçtiğimiz 6 ay içinde birçok değişime imza attık. Ar-Ge Kanunu'nu çıkardık. İşgücü piyasasında reformu gerçekleştirdik. Özel istihdam büroları açtık. Yargının daha hızlı işlemesinin yolunu açtık. Bilirkişi müessesesine yeni işleyişler kazandırdık. Bugünlerde işletmelerimizin en fazla talepleri kaynak ihtiyacı ve teminat ihtiyacı. Bu konuda da birkaç düzenlemeyi aynı anda gerçekleştirdik. Tasarruf artırılmasına yönelik BES'te otomatik katılımın önünü açtık. İhracata önemli teşvikler verdik. İş ticareti canlandırmak için beyaz eşyanın KDV'sinin indirilmesi gibi tedbirler de sonuç verdi. Otomotivde bazı vergilerin düşmesiyle satışların yükseldiğini gördük. Sicil affı getirmek suretiyle firmalarımızın kaynağa erişimdeki sıkıntılarını ortadan kaldırdık. Küçük Ölçekli esnaflarımız işlerini kaybettiğinde Ahilik Fonu'ndan yararlanacak. KOBİ'lere 50 bin liraya bir yıl ödemesiz, iki yıl geri ödemeli faizsiz destek veriyoruz. Geçen yıl 15 bin KOBİ'ye bunu verdik. Bu sene 250 bin müracaat var. Bütün herkesi bu imkandan yararlandıracağız. İşletmelerin yatırımlarını Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönlendirmesini talep ediyorum. İnsanların yerlerine yurtlarına dönmesi için bunun olması gerekiyor. Bununla ilgili çeşitli toplantıları Kalkınma Bakanlığı sizlerle paylaşıyor. Burada da teşvikleri ve kolaylıkları paylaşma fırsatı bulacağız.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Ülkemiz bir yandan bölücü ve FETÖ'cü örgütlerle savaşırken, ekonomiye alan açmak için çalışıyoruz. Bu sene bir referandum olacak. Bu bir seçim değil. 18 sefer değiştirilmiş ama bir türlü milletin ihtiyacını karşılayacak Anayasa'nın değişikliği. Bu değişikliğin bir farkı var. 2007'de Cumhurbaşkanı'nı Meclis'te seçemedi. O gün Anamuhalefet "367" diye bir buluş koydu. Bu hiç kimsenin aklına gelmemiş bir uygulamayı Meclis'e dayatmaya kalktılar. Biz de "Millet seçer" dedik. 10 Ağustos 2014'te partimizin kurucusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçilerek Türkiye'de yeni bir dönem başladı. Bu dönem geniş yetkileri olan ama sorumluluğu olmayan bir sistem. Bu durumda değişiklik gerekirdi. Biz, "Bu değişikliği bütün partiler yapalım" dedik. Herkese gittik. "Onay makamı millet olacak" dedik. "Uzlaşalım" dedik. Bu mümkün olmadı. CHP, başka bir teklif getirdi. "Siz de teklifinizi getirin, biz de getirelim. Millete götürelim" dedik. Ses çıkmadı. MHP ile birlikte bu önemli sorunu çözmek, 2007'den sonra yarım kalan işi Meclis'e getirdik. 339 milletvekilinin kabul oyuyla teklif kabul edildi. Bundan sonra söz sizin, karar sizin. Türkiye'nin artık vesayet odaklarıyla uğraşmasını engelleyecek, demokrasiyi daha da güçlendirecek bu değişime işadamları hazır mı? Önümüzdeki halk oylamasında milletimiz elbetteki her şeyi değerlendirip, kararını verecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...