Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Eylül 2015 17:49

Bayram tatilin borsa ve bankalar kaç gün açık?

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması soru işaretlerini beraberinde getirdi. Borsa İstanbul ve bankalar bu sürede açık olacak mı?

Bayram tatilin borsa ve bankalar kaç gün açık?
borsa, bayram tatili

Borsa İstanbul`da piyasalar, 21-22 Eylül tarihlerinde tam gün, 23 Eylül (arife) günü ise yarım gün açık olacak. Bankalar için de aynı takvim işleyecek.

Borsa İstanbul AŞ tarafından, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar için 9 güne çıkarılan Kurban Bayramı tatilinin, borsanın daha önce ilan ettiği çalışma takvimini etkilemediği bildirildi. Borsa İstanbul'un resmi sitesinden Kurban Bayramı tatiline ilişkin yapılan duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

"Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar için 9 güne çıkarılan Kurban Bayramı tatili, borsamızın daha önce ilan edilen ve internet sitemizde yer alan çalışma takvimini etkilememektedir. Borsa İstanbul'da piyasalar, daha önce planlandığı ve duyurulduğu şekilde 21-22 Eylül tarihlerinde tam gün, 23 Eylül (arife) günü ise yarım gün açık olacaktır."
 
BANKALARDA DA AYNI TAKVİM İŞLEYECEK

Duyuruda sözü geçen takvime göre, 21 Eylül tarihli işlemlerin takası 28 Eylül'de, 22-23 Eylül tarihli işlemlerin takası ise 29 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Öte yandan bankalar da BIST gibi 21-22 Eylül tarihlerinde tam gün, 23 Eylül'deki arife günü ise yarım gün açık olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...