Tgrt Haber
31 Ekim 2016 09:06

BDDK bankaları mercek altına aldı

Kredilerin yeniden yapılandırılması ve geri çağrılmasına ilişkin BDDK Başkanı Akben, 'Banka banka tespit yapıyoruz' dedi.

BDDK bankaları mercek altına aldı
banka, düzenleme, bddk,

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, kredilerin yeniden yapılandırılması ve geri çağrılmasına ilişkin, "Banka banka tespit yapıyoruz. Suiistimal eden bankalarla ilgili gerekli yaptırımlar, gerekli düzenlemeler, ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. Akben, uygulamalarının, talimatlarının aksine hareket eden bankalara gerekli cezaları kestiklerini bildirdi.

ZORDA OLANA DÜZENLEME

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki işadamları için Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) devreye sokulduğu iddiası ve buna yönelik Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin "Bankaların kredi veren organlarının sorumluluklarıyla ilgili rahatlatma 1-2 gün içinde görülebilir" açıklamasına ilişkin Akben, kredilerin yeniden yapılandırılması ile geri çağrılması konularında bankalara uyarılarda bulunduklarını anımsattı. Güneydoğu'daki terör mağduru işadamları, turizm, denizcilik ve enerji gibi zorda olan sektörlere yönelik kredilerin yeniden yapılandırılması için düzenlemeler yaptıklarını hatırlatan Akben, "Bankalarımız da bu çerçevede hareket ediyorlar. Bankalarla kredi alan kuruluşlar arasında belki faiz konusunda olumsuzluklar oluşuyor ama o konular üzerinde çalışıyoruz" dedi. Yapılandırma konusunda bir rahatlama sağlansın diye bu düzenlemeleri yaptıklarına dikkati çeken Akben, bunlar daha zora sokulsun, üzerine yük binsin diye yapmadıklarının altını çizdi. 

GEREKLİ CEZALARI KESİYORUZ

Akben, sözlerine şöyle devam etti: "Uygulamalarımızın, talimatlarımızın aksine hareket eden bankalara gerekli cezaları kesiyoruz. Hangi işlem ceza gerektiriyor, hangisi gerektirmiyor bunları ayrıştırmak lazım. Bazı özel hukuk işlemleri, karşılıklı sözleşme konuları var. Bunlar içerisinde cezaya girenleri, girmeyenleri ayırarak bu konuda hareket edeceğiz."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...