Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Eylül 2021 15:39

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu: Yastık altına 'vergi affı'

Gelir İdaresi Başkanlığı para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile taşınmazlardan 31 Aralık 2021 tarihine kadar milli ekonomiye kazandırılması durumunda vergi alınmayacağını ve inceleme yapılmayacağını duyurdu.

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu: Yastık altına 'vergi affı'
vergi affı,bddk,yapılandırma

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Vergi Barışı ile ilgili bir duyuru yayımladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) sitesinde duyurulan GİB açıklamasına göre , "Yurt dışı ve yurt içinde bulunan bazı varlıkların (para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile taşınmazlar) 31 Aralık 2021 tarihine kadar milli ekonomiye kazandırılması durumunda vergi alınmayacak ve vergi incelemesi yapılmayacaktır" denildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bu Tebliğde,

- Gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının Türkiye’ye getirilerek serbestçe tasarruf edilebilmesi ve milli ekonomiye kazandırılması,

* Yurt içinde bulunan ancak gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerinin kanuni defter kayıtlarında yer almayan para, altın, döviz, menkul kıymet, diğer sermaye piyasası araçları ve taşınmazların vergi dairesine bildirilerek, kanuni defter kayıtlarına alınması,

hususlarında açıklamalar yapılmıştır.

193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun geçici 93’üncü maddesinin sekizinci fıkrasında yer alan yetki çerçevesinde, 29/6/2021 tarihli ve 4196 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla mezkur maddenin birinci, ikinci ve beşinci fıkralarında yer alan süreler bitim tarihinden itibaren 6 ay süreyle (31/12/2021 tarihine kadar) uzatılmıştır.

Yurt dışı ve yurt içinde bulunan bazı varlıkların (para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile taşınmazlar) 31
Aralık 2021 tarihine kadar milli ekonomiye kazandırılması durumunda vergi alınmayacak ve vergi incelemesi yapılmayacaktır."

YAPILANDIRMADA SON HAFTA

Öte yandan vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren yapılandırma kanunundan yararlanmak için son haftaya girilirken, 17 Eylül itibarıyla 108 milyar 322 milyon lira alacak yapılandırıldı.

Bu çerçevede yapılandırma kanunundan yararlanmak isteyenlerin 30 Eylül Perşembe günü mesai saati bitimine kadar ilgili vergi dairelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...