Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Haziran 2021 11:50

BDDK’dan finans sektörüne çağrı

Finans sektörüne seslenen BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben ‘yapıcılık’ vurgusu yaptı. Akben, “Finans sektörümüz makul olmalı ve aslında bir kamu hizmeti ifa ettiklerini unutmamalılar" dedi.

BDDK’dan finans sektörüne çağrı
BDDK,finans

Bankacılık sektörünün yeni döneme ilişkin gündeminde sağlık ve ekonomi var. Koronavirüse karşı aşılamanın ivme kazanmasıyla önceliğin yeniden ekonomi olması bekleniyor.

Küresel çapta sorunlarla karşı karşıya olunan bir dönemden geçildiğini vurgulayan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Mehmet Ali Akben, Finansal Kurumlar Birliği 9'uncu Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

“Tüketim yerine üretim, ihracat ve toplam yatırımları artıracak stratejik sektörlere yeterli finansman sağlanması öncelik olmalı” diyen Akben, ekonomik aktivitenin pandemi öncesine ulaştırılması hususunda finansal kurumlara önemli görevler düştüğünü hatırlattı.

Finans sektörüne seslenen Akben konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Kredi mekanizmasının etkin çalışması, adil sürdürülebilir fiyatlamayla mümkün olur. Yüksek kar güdüsüyle hareket etmek, ileriki dönemlerde elde edilebilecek potansiyel gelirlerin kaybedilmesi anlamına gelir. Finans sektörümüzün tüm oyuncularından yapıcı olmalarını bekliyoruz. Makul olmalı ve aslında bir kamu hizmeti ifa ettiklerini unutmamalılar. Banka dışı finans sektörü de kendi standartlarını geliştirmelidir. Onların da bankalarla birlikte öncü rol oynamasını beklemekteyiz."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...