Tgrt Haber
24 Haziran 2022 20:57 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 21:03

BDDK'nın kararı altını vurdu: Gram altında son durum

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ticari kredilerde yeni aldığı kararı duyurmasıyla birlikte dolar ve euroda düşüş yaşandı. Aynı şekilde döviz ve altında da son durum merak edildi. Karar sonrası altın fiyatlarında düşüş yaşandı.

BDDK'nın kararı altını vurdu: Gram altında son durum
BDDK,altın,dolar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik yeni bir adım attı. BDDK, kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik olarak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verdi

AKSİ YÖNDE KARAR ALINCAYA KADAR GEÇERLİ OLACAK

Buna göre, bankalar ve finansal kuruluşlar dışındaki, bağımsız denetime tabi şirketlerin kredi başvurusu yaptıkları tarih itibarıyla yabancı para nakdi varlıklarının (altın dahil, efektif döviz ile bankalardaki YP mevduat) Türk Lirası karşılığının 15 milyon TL'nin üzerinde olması halinde, bu şirketlerin yabancı para nakdi varlıklarının, en güncel finansal tablolarına göre aktif toplamından veya son 1 yıllık net satış hasılatından büyük olanının yüzde 10'unu aşması durumunda, söz konusu şirketlere TL cinsinden yeni bir nakdi ticari kredi kullandırılmamasına karar verildi. Uygulama karar tarihinden sonra uygulanmak üzere, aksi yönde bir Kurul kararı alıncaya kadar geçerli olacak.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

BDDK’nın kararı sonrası Euro ve dolarda düşüş yaşandı. Dolar/TL kuru, yaklaşık yüzde 5'lik düşüşle 16,50 seviyelerine düştü. Euro ise 17.41'e kadar geriledi.
BDDK’nın attığı adım sonrası piyasalarda gözler altına çevrildi. Gram altının fiyatı ise 1022 liradan 984 liraya kadar düştü.

Sabah saatlerinde gram altın alış fiyatı 1.018,69 lira satış fiyatı 1.018,90 liradan işlem görüyordu. Altının ons fiyatı ise şu sıralarda alış 1.826,84 satış 1.827,21 seviyelerinde işlem görüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...