Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 May 2022 09:37 - Güncelleme : 29 May 2022 09:54

Brent petrol fiyatı için kritik tarih: Ambargo endişesi fiyatları ateşledi! Benzin ve motorine zam var mı?

Brent petrol 120 dolar kapısına dayandı. Geçen hafta küresel ham petrol arzındaki sıkışıklık ve AB petrol ambargosu endişeleri fiyatları yukarı yönlü hareket ettirdi. Brent petrol sekiz haftanın en yüksek seviyesi 119 seviyesini görürken araç sahipleri ''Benzin ve motorine zam gelecek mi?'' sorusunun cevabına odaklandı. İşte 29 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları…

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Brent petrol AB ülkelerinin Rus petrol yasğaı kararını 30-31 Mayıs'ta gerçekleşecek AB zirvesinde tartışacağı endişeleriyle 8 haftanı zirvesine yerleşti.
brent petrol,benzin,motorin,akaryakıt
Brent petrol AB ülkelerinin Rus petrol yasğaı kararını 30-31 Mayıs'ta gerçekleşecek AB zirvesinde tartışacağı endişeleriyle 8 haftanı zirvesine yerleşti.

Petrol fiyatları ABD'nin sürüş sezonu nedeniyle en yoğun talep sezonunun başlangıcı ve Avrupa ülkeleri Rus ham petrolüne yönelik ambargo kararını 30-31 Mayıs tarihinde yapılacak AB zirvesinde onaylaması ihtimalleriyle ile kritik seviye 115 dolar üzerinde kalmayı başardı. Akaryakıt fiyatları üzerinde doğrundan etkili olan brent petrol yükselişi akıllara ''Benzin ve motorin zammı var mı?'' sorusunu getirdi. 

BRENT PETROL NE KADAR? 

Brent petrol AB ülkelerinin Rus petrolüne ambargo kararını 30-31 Mayıs tarihlerinde yapılacak AB zirvesinde tartışacağı endişeleri ile yükseldi. AB ülkelerinin petrol yasağı uygulamasının önümüzdeki Macaristan engeline sert tepki veren Almanya Ekonomi Bakanı geçtiğimiz günlerde ''Birkaç gün içinde ambargo yasağının imzalanacağını düşünüyorum. Bundan vazgeçmeyeceğiz. Macaristan gibi Rus petrolüne ihtiyaç duyan ülkelere alternatif çözümler bulunmalı'' ifadelerini kullandı. Macaristan Başbakanı Viktor Orbán ise, AB'nin Rusya'ya petrol ambargosu önerisini gelecek hafta yapılacak liderler zirvesinde tartışmayı reddetti. 

Brent petrol fiyatı için kritik tarih: Ambargo endişesi fiyatları ateşledi! Benzin ve motorine zam var mı?

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto yasağın önümüzdeki hafta gündemde olması halinde "Avrupa birliğini parçalamak gibi ciddi bir tehlike oluşturacağını" söyledi. Brent petrol ABD’nin sürüş sezonu öncesi yukatı yönlü hamlelerine devam ediyor. Peki brent petrol ne kadar? 

29 Mayıs Pazar brent petrol 118 dolar seviyelerinde. 

BENZİN VE MOTORİN ZAMMI GELECEK Mİ? 

Brent petrol AB ambargo kararı haberleri ile ateşlenirken gözler akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Üst üste zamların geldiği haftanın ardından araç sahipleri ''Benzin ve motorin zammı var mı?'' sorusunun cevabını merak ediyor. 

Sektörden ve yetkililerden benzin ve motorin zammına ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi. Emtia ve petrol uzmanları AB ülkelerinin 30-31 Mayıs'ta gerçekleşecek zirvede Rus petrolüne yönelik alacaığı ambargo kararının fiyatları uçuracağını ifade etti. 

29 MAYIS GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI 

Brent petrol fiyatı AB ülkelerinin Rus petrolüne yönelik ambargo tartışmaları ile yükselirken gözler 29 Mayıs güncel akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Geçtiğimiz hafta Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck "Herkesin, Macaristan'ın da dahil, bir çözüm bulmak için çalışması gerekiyor. Rus petrol yasağını ‘bir istisnamız var’ diyerek göz ardı edip Putin ile ortaklığımızı geliştirmemeliyiz" mesajıyla önümüzdeki günlerde petrol yasağının geleceğini ifade etti. Akaryakıt fiyatları üzerinde doğrudan etkili olan brent petrol yükselişi sonrası benzin ve motorin fiyatları merak edildi. İşte güncel fiyatlar: 

İSTANBUL

  • Benzin: 25,02 TL
  • Motorin (Mazot): 24,45 TL
  • LPG: 11,61 TL

ANKARA

  • Benzin: 25,11 TL
  • Motorin (Mazot): 24,54 TL
  • LPG: 11,85 TL

İZMİR

  • Benzin: 25,13 TL
  • Motorin (Mazot): 24,55 TL
  • LPG: 11,55 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...