Tgrt Haber
02 Haziran 2022 08:58 - Güncelleme : 02 Haziran 2022 09:14

Brent petrol Suudi Arabistan'ın üretim umuduyla düştü, gözler OPEC toplantısında! Benzin ve motorine indirim gelir mi?

Brent petrol fiyatı AB ülkelerinin Rus petrolüne ambargo kararı sonrası 125 dolar seviyelerini test etti. Bugün gerçekleşecek OPEC toplantısı öncesi Suudi Arabistan’ın üretimi artırmaya yönelik olumlu mesajları petrol fiyatlarını 115 dolar altına çekti. Akaryakıt fiyatları üzerinde doğrudan etkili olması nedeniyle ‘’Benzin ve motorine indirim var mı?’’ sorusu gündeme geldi. İşte 2 Haziran akaryakıt fiyatları

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber, Financial Times
Brent petrol fiyatı OPEC toplantısı öncesi Suudi Arabistan'ın
brent petrol,benzin,motorin,akaryakıt
Brent petrol fiyatı OPEC toplantısı öncesi Suudi Arabistan'ın

AB ülkelerinin petrol ambargosu fiyatları ateşlerken OPEC öncesi Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinde gelen üretim haberleri piyasaları baskılamaya başladı. Geçen hafta Almanya'da yapılan bir toplantıda G7 enerji bakanları OPEC'e daha fazla üretme çağrısında bulundu. Yatırım bankası SEB'in baş emtia analisti Bjarne Schieldrop, Suudi Arabistan ve BAE'nin üretimi artırmak için yedek kapasitelerini kullanmasına izin vereceğini söyledi. Ancak, bunun küresel piyasalardaki yükselişi hafifletemeyeceği konusunda şüpheler devam ediyor. Peki Brent petrol ne kadar?

BRENT PETROL NE KADAR? 

Petrol fiyatları OPEC toplantısı için bekliyor. Brent petrol Suudi Arabistan’ın G7 ülkelerinin üretim çağrısına olumlu yaklaşmasıyla 115 dolar altına sarktı. Suudi Arabistan, kendisine uygulanan Batı yaptırımları nedeniyle Rusya'nın üretimi önemli ölçüde düşerse petrol üretimini artırmaya hazır. Financial Times Suudi Arabistan’ın Eylül ayı için planlanan üretim artışlarını Temmuz ve Ağustos'a çekebileceğini ifade etti. 

Emtia analistleri ''Suudi Arabistan risklerin farkında ve petrol fiyatlarının kontrolünü kaybetmenin çıkarlarına uygun değil'' değerlendirmesinde bulundu. Peki akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkileyen Brent petrol fiyatı ne kadar? 

2 Haziran Perşembe Brent petrol 114 dolardan el değiştiriyor. 

Brent petrol Suudi Arabistan'ın üretim umuduyla düştü, gözler OPEC toplantısında! Benzin ve motorine indirim gelir mi?

BENZİN VE MOTORİNE ZAM VAR MI? 

AB liderleri Pazartesi günü, Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana Rusya’ya yönelik altıncı yaptırım paketinin bir parçası olarak Rus ham petrolünün yüzde 90′ını yıl sonuna kadar yasaklamayı kabul etti. Karara tepki olarak Brent petrol 125 dolar kapısına dayandı. 

OPEC’in fiili lideri Suudi Arabistan’ın henüz petrol piyasalarında gerçek bir kıtlık görmediğini söyledi. Şimdiye kadar, petrol fiyatları bu yıl yükselirken üretim artışlarını hızlandırmak için Washington’dan gelen baskıyı görmezden geldi. Ancak yetkililer AB ülkelerinin ambargo kararı Suudi Arabistan’ın fikrini değiştirebileceğini söyledi.

Akaryakıt fiyatları Brent petrol yükselişinden doğrudan etkileniyor. Son olarak dün benzinde 1.22 kuruş, motorinde 1.49 kuruş zam geldi. Peki yeni benzin ve motorin zammı var mı? Akaryakıt zammı ile ilgili sektörden herhangi bir açıklama gelmedi. 

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI 

Benzin ve motorine dün geceden itibaren geçerli olmak üzere gelen zammın ardından gözler güncel akaryakıt fiyatlarına çevrildi. İşte 2 Haziran güncel akaryakıt fiyatları: 

İSTANBUL

  • Benzin: 26,24 TL
  • Motorin: 25,94 TL
  • LPG: 11,61 TL

ANKARA

  • Benzin: 26,83 TL
  • Motorin: 26,03 TL
  • LPG: 11,85 TL

İZMİR

  • Benzin: 25,35 TL
  • Motorin: 26,04 TL
  • LPG: 11,55 TL

 

 

Kaynak: TGRT Haber, Financial Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Erkan 3 Haziran 2022 00:32

The end

Erkan 3 Haziran 2022 00:32

The end

Kurtuluş 2 Haziran 2022 17:05

Allah kabul etsin

Sonraki Haber Yükleniyor...