Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ağustos 2022 17:15 - Güncelleme : 04 Ağustos 2022 20:50

Son dakika! Araç sahipleri bu haberi bekliyordu: Benzin ve motorine indirim geliyor (Güncel akaryakıt fiyatları)

Son dakika haberi: Brent petroldeki düşüş devam ediyor. 3 Ağustos'u 96 doları seviyelerinde kapatan Brent petrol gün içinde hafif hareketlenmeler yaşasa da 96 dolardaki seyrini sürdürüyor. En son LPG'ye gelen zam ve döviz kurundaki artışlarla birlikte akaryakıta bir süre indirim gelmeyeceği düşünülürken araç sahiplerini sevindiren bir haber geldi. Benzin ve motorine bu geceden itibaren büyük bir indirim geliyor. Benzine 1,05 TL motorine de 75 kuruşluk indirim gelecek. Fiyatlar 5 Ağustos itibariyle pompaya yansıyacak. İşte 4 Ağustos 2022 güncel benzin, motorin, LGP fiyatları ve Brent petrolde son durumu...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Araç sahipleri bu haberi bekliyordu: Benzin ve motorine indirim geliyor (Güncel akaryakıt fiyatları)
Brent petrol,Benzin,LPG,Motorin,Akaryakıt,İndirim,Zam

Rusya’nın devam eden Ukrayna’yı işgal girişimi, 2 yıldan fazladır dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını emtia fiyatları başta olmak üzere küresel piyasaları altüst etti. Batı ülkelerinin Rusya ile girdiği yaptırım savaşları, koronavirüs salgının dünya genelinde tekrar artışa geçmesi ve bazı ülkelerde tekrar kapanmaların konuşulması fiyatları etkilemeye devam ediyor.

Rekorlar kıran Brent petrol son 6 ayın en düşük seviyelerine kadar geriledi. 4 Ağustos’u 96 dolar seviyelerinde seyreden Brent petrol dünya genelinde açıklanan olumsuz ekonomik veriler ve ABD’de resesyon beklentileriyle dalgalı seyrini sürdüreceği tahmin ediliyor.

En büyük petrol tüketen ülkelerin başında gelen ABD’de ticari ham petrol ve benzin stoklarındaki artış ile birlikte talebin düşük seyrettiği algısını destekleyerek fiyatları aşağı yönde baskıladı.

ÜRETİM ARTIŞI KARARI

Suudi Arabistan liderliğindeki 13 üyeli OPEC ile Rusya önderliğindeki OPEC dışı petrol üreticisi 10 ülkenin enerji ve petrol bakanları, çarşamba günü yapılan 31'inci Bakanlar Toplantısı'nda petrol üretimini eylülde günlük 100 bin varil artırma kararı aldı.

Analistler, önceki aylarda yüksek üretim hedefi koyan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC+) belirlediği hedeflere ulaşamamasının nedeni olarak, örgüte üye birçok ülkenin kaynaklarının tüketmesinin ve küresel petrol talebinde yaşanan azalmanın etkili olduğunu belirtti.

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

Rusya-Ukrayna savaşı, koronavirüs salgını, dünyada artışa geçen gıda krizleri ve yüksek enflasyon rakamları ile dalgalanan Brent petrol fiyatları akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor. Döviz kurundaki dalgalanmadan dolayı akaryakıt fiyatlarının sürekli değiştiği Türkiye’de vatandaşlar, arama motorlarında güncel akaryakıt fiyatlarını araştırıyor.

Sekör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, benzin ve motorine 5 Ağustos itibariyle indirim gelmesi bekleniyor. Benzine 1.05 TL motorine de 75 kuruşluk indirimin pompaya yansıyacağı aktarıldı. Gelecek olan indirimle birlikte İstanbul’da benzinin fiyatı 21.2 TL’ye motorinin de 23,70 TL’ye gerilemesi bekleniyor.

İŞTE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

4 AĞUSTOS BENZİN FİYATLARI

  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 22,24 TL
  • İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 22,25
  • Ankara'da benzin litre fiyatı 22,36 TL
  • İzmir'de benzin litre fiyatı 22,38 TL

4 AĞUSTOS MOTORİN FİYATI

  • İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 24,50 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 24,47 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı 24,59 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı 24,60TL

4 AĞUSTOS LPG FİYATLARI

  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 11,1 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11,35 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı 11.37 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı 11,04 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Oğuz 5 Ağustos 2022 07:09

Büyük indirim anlayışınız bumu milletle dalga geçmeyin bari

Vatansever⁶ 4 Ağustos 2022 22:29

Mazot ve benzine indirim geliyor ama her neden se LPG ye indirim yok.yorumsuz.

Şükrü tekin 4 Ağustos 2022 19:18

Nede büyük indrimmiş helal be iyi has alışmıştık

Sonraki Haber Yükleniyor...