Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Haziran 2022 06:09 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 10:32

Benzinden sonra sıra motorinde: Brent petrol sabitleşti, pompa fiyatlarında indirim bekleniyor

Başta ABD olmak üzere Avrupa ülkeleri ve dünya genelinde faiz artırımı dalgası başladı. Buna bağlı durgunlaşan piyasalarda Brent petrol de etki altına girdi. Akaryakıtta arz sıkıntısı yerini talep azlığına bıraktı. Yeni durumda düşüş yönünde Brent petrolde düşüş baş gösterdi. ABD Başkanı Biden'ın akaryakıt piyasasına baskı uygulaması yanı sıra Fed Başkanı Powell'ın enflasyona karşı sıkı mücadele mesajları talebi aşağı çekti. Düşüşün Türkiye'de de pompa fiyatına indirim olarak yansıması beklenirken en son benzine gelen 25 kuruşluk indirimin devamının gelmesi bekleniyor. İşte 24 Haziran güncel motorin ve benzin fiyatlarında son durum.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / AA
Benzinden sonra sıra motorinde: Brent petrol sabitleşti, pompa fiyatlarında indirim bekleniyor
motorin,akaryakıt,benzin,zam,indirim,petrol

Brent petrolün 110 dolar banıdan yerleşmesiyle akaryakıtta yaşanan artış serisinin son bulması bekleniyor. Özellikle ABD'deki son gelişmelerin Brent petrole düşüş getirmesinden sonra  akaryakıta da indirim bekleniyor. Benzin fiyatlarında önceki gece pompaya yansıyan 25 kuruşluk indirimin ardından motorin için de indirim beklentisi oluştu.

BRENT PETROL SABİTLEŞTİ

Dün son 5 haftanın en düşük seviyesini gören Brent petrol 110 dolar civarinde sabitleşti. Küresel pazarda yakıt talebinin azaldığı görüldü. Faiz artırımına bağlı resesyon endişesi ve ABD'de akaryakıt fiyatlarına düzenleme girişimleri Brent petrolü aşağı çekmeye devam ediyor.

BIDEN'DAN AKARYAKITTA ARZ VE VERGİ MUAFİYETİ ÇAĞRISI

Petrol firmalarına daha fazla rafine etmeleri gerektiğini söyleyen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, artış gösteren yakıt fiyatları ile mücadele için ABD Kongresi ve eyaletlerine vergi muafiyeti çağrısında bulunduktan sonra rüzgar enerjisine destek veren mesajlarla fosil yakıt piyasasını sarstı.

Benzinden sonra sıra motorinde: Brent petrol sabitleşti, pompa fiyatlarında indirim bekleniyor

Fed Başkanı Jerome Powell'ın da dünkü konuşmasında enflasyonla kayıtsız şartsız mücadele mesajı piyasada satış etkisine neden oldu. ABD'nin en büyük petrol şirketlerinden Chevron temsilcisi ABD yönetimine dönerek fırsatçılık eleştirilerini reddetti. Yetkili, arzı artırabilmek ve fiyatları düşürmek için yaklaşım değişikliğine gidilmesi gerektiğini söyledi.

MOTORİNE PEŞ PEŞE İNDİRİMLER BEKLENİYOR

Brent petrolün fiyatının Rusya Ukrayna savaşına bağlı artması ve dolar kurunun hızlı yükselmesi sonucu Türkiye'de akaryakıta son 1 yılda yüzde 300'den fazla zam geldi. Motorinin bir yıl önceki fiyatı yaklaşık 7,20 TL iken son gelen zamlardan sonra 30 TL’nin üzerine çıktı. 

Benzin geçen yıl 7,72 TL’ydi. Aradan geçen sürede benzin de 27 TL üzerine geldi.

Ancak ham petrol fiyatlarındaki düşüş ve doların sabit pozisyonu devam ederse sektör kaynakları, akaryakıtta indirimin devam edeceğini belirtiyor. En son açıklanan benzine 25 kuruş indirimin ardından motorine 75-85 kuruş ve 1,35 TL gibi indirimler için geri sayıma başlandı. 

İŞTE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Motorin: 29,99 TL
Benzin: 27,25 TL
LPG: 12,42 TL

ANKARA

Motorin: 30,09 TL
Benzin: 27,35 TL
LPG: 12,29 TL

İZMİR

Motorin: 30,09 TL
Benzin: 27,37 TL
LPG: 12,09 TL

Kaynak: TGRT Haber / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vatan sever 26 Haziran 2022 15:05

Sözde deyil özde lazım fiyatın düşmesi bizler sonuca bakarız

Ali25 Haziran 2022 11:40

Onun bunun dogurduklari ham petrol ciddi oranda düştü neyi bekliyorsunuz...

Sonraki Haber Yükleniyor...