Tgrt Haber
17 Kasım 2021 12:46

Benzine yeni zam kapıda! Yarın gece 52 kuruşluk artış bekleniyor

Benzine yarın geceden itibaren geçerli olacak 48 ile 52 kuruşluk zam yapılması bekleniyor. Döviz kurundaki hareketlilik akaryakıt sektörünü de etkiledi. Böylece dolar/TL kurunun akaryakıt fiyatlarındaki baskısı arttı. Cuma gününden itibaren etkili olması beklenen zamma ilişkin yetkililerden ise henüz açıklama gelmedi.

Benzine yeni zam kapıda! Yarın gece 52 kuruşluk artış bekleniyor
benzin,motorin,lpg,zam,akaryakıt,epgis

Döviz kuru karşısında Türk Lirası’nın yukarı yönlü hareketi akaryakıt sektörünü de etkiliyor. Dolar/TL’deki yükseliş sebebiyle artan baskı, akaryakıtta yeni zam iddialarını doğurdu.

Bloombergh HT’nin akaryakıt sektörü kaynaklarına dayandırdığı habere göre, benzin, Cuma gününden geçerli olmak üzere yeni bir zam dalgası ile karşı karşıya. Doların yükselmesi ile oluşan fiyatlama neticesinde, yarın gece yarısından geçerli olmak üzere benzinde 48 ile 52 kuruş arası zam bekleniyor.

Benzine yeni zam kapıda! Yarın gece 52 kuruşluk artış bekleniyor
Geçtiğimiz hafta perşembe günü ise benzine 32 kuruşluk indirim yapılmıştı. 

MOTORİN VE LPG'DE ZAM ORANI BELLİ DEĞİL

Sektör kaynakları, motorinde ve LPG'de ise fiyat artışının doların seyrine göre belli olacağını ifade ederek net bir oran belirtmedi.

Benzine yeni zam kapıda! Yarın gece 52 kuruşluk artış bekleniyor
Dolar kurunun 10,30 TL ve üzerinde seyretmesi halinde motorine ise 46 kuruşa kadar zam gelmesi bekleniyor.

DOLARIN DÜŞMESİ HALİNDE ZAM ERTELENECEK

Kaynaklar yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplantısı sonrasında dolar/TL kurunun 10 civarlarında ya da altında kapanış yapması durumunda motorinde zam beklentisinin erteleneceğini belirtti.

Buna karşın kurun 10,30 TL ve üstü kapanış yapması ve ürün fiyatının düşmemesi durumunda motorine de 33-46 kuruş arası zam gelebileceğine dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...