Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Aralık 2019 12:44

Besin değeri etle yarışıyor kilosu ise sadece 15 lira

Artvin’de yetiştirilen istiridye (kayın) mantarının protein oranı kırmızı etle eş değer olurken, tavuk etinden iki kat daha fazla. Kilosu 15 liraya satılan, kayın mantarı tamamen doğal ortamda gübre bile kullanılmadan yetiştiriliyor.

Besin değeri etle yarışıyor kilosu ise sadece 15 lira
istiridye (kayın) mantarı,

Artvin’in merkeze bağlı Ballıüzüm köyünde kurulan tam otomasyonlu kayın (istiridye) mantar üretim tesisleri yetiştirilen mantarların faydaları saymakla bitmiyor.

Beyaz etten iki kat daha fazla proteine sahip

Köylüler tarafından üretilen kayın mantarı tamamen doğal ortamda yetiştiriliyor. Diğer mantarlara göre besin değeri daha fazla olurken, kırmızı et ve baklagillerle aynı, beyaz etten ise iki kat daha fazla protein oranına sahip.

Birçok hastalığın tedavisinde tavsiye ediliyor

Düşük nişasta, yağ ve kalori içerdiği için, obezite, şeker ve hipertansiyon hastalıklarına, çok az sodyum içerdiği için ise kalp rahatsızlığı olanlara tavsiye ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...