Tgrt Haber
27 Temmuz 2021 14:29

BES’te katılımcı sayısı 7 milyona dayandı

BES’te katılımcı sayısı 6 milyon 923 bin, toplam fon büyüklüğü ise 171 milyar 500 milyon lira oldu. 5 milyonu aşkın katılımcının yer aldığı OKS tarafında ise fon büyüklük 13,7 milyar liraya yükseldi.

BES’te katılımcı sayısı 7 milyona dayandı
BES,Bireysel Emeklilik

Koronavirüs salgını vatandaşların yatırım yapma alışkanlıklarında da değişiklik oluşturdu. Yapılan araştırmalar sonucunda mevcut hayat standartlarını koruyabileceğini düşünenlerin sayısı yüzde 20’yi geçemedi. Emeklilik dönemleri için yeterince birikim yapabileceğine inanların oranı ise yüzde 10’larda kalıyor. Uzun dönemli birikim yapmaya en az sıcak bakan yaş grubu ise 18-24 yaş arasındakiler. 

23 MİLYON POTANSİYEL TASARRUF SAHİBİ

Bu kapsamda bireysel emeklilik kanununda yapılan düzenlemeyle birlikte Türkiye’de 18 yaş altındaki çocuk ve gençler için Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) dönemi başlatılmıştı. 18 yaş altı yaklaşık 23 milyon potansiyel yeni tasarruf sahibiyle yeni düzenlemenin kısmen de olsa tasarruf açığına katkı sağlaması bekleniyor.

Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) tarafından açıklanan veriler doğrultusunda BES’e katılım günden güne artış gösteriyor. BES’te toplam fon büyüklüğü 171 milyar 500 milyon lira oldu. Toplam fon büyüklüğünün 150 milyar 20 milyon lirası katılımcılardan gelirken sistemdeki devlet katkısı 21 milyar 509 milyon lira oldu. Sistemdeki toplam katılımcı sayısı ise 6 milyon 923 bine yükseldi.

OKS’DE FON BÜYÜKLÜĞÜ 13,7 MİLYAR LİRA

Öte yandan katılımcı sayısının 5 milyon 864 bin olduğu Otomatik Katılım Sistemi’nin (OKS) toplam fon büyüklüğü ise 13 milyar 700 milyon liraya yükseldi. İşveren sayısının 231 bin olduğu OKS’de sertifika sayısı ise 7 milyon 747 bin olarak kayıtlara geçti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...