Tgrt Haber
24 Haziran 2021 15:27

Beyaz et fiyatı kırmızı et ile yarışıyor

Et ve tavuk fiyatları artıyor. Kıymanın fiyatı 60-65 TL’den tavuk bonfilenin kilosu ise 30 TL’den satılıyor. Artıştan etkilenen kasaplar işlerin düştüğünü belirtiyor.

Beyaz et fiyatı kırmızı et ile yarışıyor
kırmızı et,beyaz et,yem,hayvancılık

Dünya genelinde koronavirüs salgını sebebiyle yem ham maddesi fiyatlarında artış yaşandı. Türkiye'de de buna bağlı olarak fiyatlar yükseldi. Bu da besicilik ve gıda sektörüne doğrudan yansıdı. Beyaz et fiyatları, kırmızı et fiyatlarıyla yarışa geçince tüketici talepte zorlandığı için satışlar düştü. Kasaplar da tüketici de fiyatların artmasından şikâyetçi. Kasaplarda kıymanın kilosu 60-65 TL, tavuğun kilosu ise 16 TL’den alıcı buluyor.

Beyaz et fiyatı kırmızı et ile yarışıyor

Kurban Bayramı’nın da yaklaşmasıyla et satışlarında iyice azalma olduğunu dile getiren Kasap Ümit Çatmabacak, “İşin enteresan kısmı satışlar düşerken et fiyatları ise üstüne koyarak her gün artıyor.  Buna da bir şekilde engel olunmuyor. Yetkililerin bu işe el atmasını istiyoruz. Bizim talebimiz bu yönde. Et ve tavuk fiyatlarının çıkmasına dur diyen birini istiyoruz. Şu an kıymanın fiyatı 60-65 TL, kuşbaşı 65-70, antrikot, 100 TL, kuzu pirzola 130 TL’den satıyoruz. Tavuk fiyatları ise kesimler az olduğun da artarken, kesimler çok olduğunda da artmaya başladı. Kesimler düşse de fiyat artıyor çıksa da fiyat artıyor. Tavuğun kilosu 16 TL, pirzola 20-22 TL, kanat 35 TL, bonfile 30 TL’den satıcı buluyor” ifadelerini kullandı.

FİYATLARIN DAHA DA ARTMASI BEKLENİYOR

Maliyetlerin artması nedeniyle bunun fiyatlara yansıdığını kaydeden Çatmabacak, “Köylünün hayvancılıktan uzaklaşmasının et fiyatlarının artmasında en önemli etken. Hayvancılığa yönelim olmaz ise et fiyatları her geçen gün artmaya devam edecektir. Önümüzdeki günlerde et fiyatlarında artış beklemiyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

BEKİR PAKDEMİRLİDEN BESİCİYE TAAHHÜT

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, besici ve üreticiye Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden 200 bin ton olmak kaydıyla mal vermeyi taahhüt ettiklerini, daha düşük maliyetlerle yem üretilebileceğini duyurmuştu.

TMO, öncelikle stoklarındaki arpa ve mısırı tonu 1950 liradan yetiştiricilere ve yem sanayicilerine vererek fiyatın düşmesini sağlamayı hedefliyor. Stoklardaki ürün yetmezse arpa ve mısır ithalatı yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...