Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 16:24

Binance İtalya'da da yasaklandı: Sırada 4 ülke var

İtalyan piyasa gözlemcisi Consob, Binance'in İtalya'da faaliyet yürütme yetkisi olmadığını bildirerek ülkedeki faaliyetlerini sonlandırdı.

Binance İtalya'da da yasaklandı: Sırada 4 ülke var
Binance,kripto para,bitcoin

Düzenleyicilerin tüketicinin korunması ve dijital paraların kara para aklama ve diğer suç faaliyetleri için kullanılması konusunda endişe duymasıyla kripto para sektörü incelemeleri küresel ölçekte artıyor. Daha önce İngiltere ve Çin tarafından yaptırımlara tabii tutulan dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'ye bir şok da İtalya'dan geldi.

İtalya'nın piyasa düzenleyici kuruluşu Consob, kripto para borsası Binance'in ülkede faaliyet göstermesini durdurdu Binance Group şirketlerinin İtalya'da yatırım hizmetleri ve faaliyetleri sağlamaya yetkili olmadığı belirtildi ve “Mevduat sahipleri, yatırım yaptıkları web sitelerinin yetkili kişilere ait olabileceğini önceden doğrulayarak, yatırım seçimlerini tam bilinçli olarak yapmak için azami özeni göstermeye davet edilmektedir” denildi.

Consob'un hamlesi, başkanının geçen ay net bir düzenleme olmaksızın kripto para birimlerinin yayılmasının endişe kaynağı olduğunu ve piyasanın işleyişine zarar verebileceğini söylemesinin ardından geldi. Bir Binance sözcüsü, web sitesinin İtalya dışında çalışmadığını ve Consob bildiriminin hizmetleri üzerinde doğrudan bir etkisi olmadığına işaret ederek, “Düzenleyicilerle çalışırken işbirlikçi bir yaklaşım benimsiyoruz ve uyum yükümlülüklerimizi çok ciddiye alıyoruz” dedi.

Tayland, Japonya, Almanya ve ABD düzenleyicilerinin de platformu hedef aldığı ifade ediliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...