Tgrt Haber
09 Temmuz 2021 10:49

Kripto parada neler oluyor? Binance köşeye sıkıştı

Kripto para borsası Binance'de deprem devam ediyor. İngiltere merkezli finansal servis şirketi Santander UK, müşterilerine kripto para borsası Binance'a ödeme yapma imkanının engelleneceğini duyurdu.

Kripto parada neler oluyor? Binance köşeye sıkıştı
binance,,kripto para,,bitcoin,,ethereum,

Faaliyet yürüttüğü pek çok ülkede sorun yaşayan ve bu ülkelerin düzenleyici kurumları tarafından köşeye sıkıştırılan dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance’de çığ giderek büyüyor. 

İngiltere'de Finansal Denetleme Otoritesi'nin yaptığı uyarıların ardından İngiltere merkezli finansal servis şirketi Santander UK, müşterilerine kripto para borsası Binance'a ödeme yapma imkanının engelleneceğini duyurdu.

Kararı Twitter üzerinden  duyuran kurumun açıklamasında, FCA'nın kripto para borsası Binance'nin İngiltere'de faaliyet göstermeye yetkili bir kurum olmadığı uyarısını hatırlatan Santander UK, "Müşterilerimizi güvernde tutmak birinci önceliğimiz ve bu çerçevede Binance'ye ödemeleri engellemeye karar verdik. Son aylarda kripto para  dolandırıcılıklarının kurbanı olan İngiliz müşterilerin sayılarında büyük artış gördük" ifadeleri dikkat çekti. 

SORUN HIZLI BÜYÜMEDEN KAYNAKLI

Binance’nin son dönemde yaşadığı sorunlar hakkında açıklamada bulunan kurucu ve CEO Changpeng Zhao, şirketin kısmen hızlı büyüme kaynaklı olduğunu söylemişti. 
Son olarak İngiliz banka Barclays, Finansal Denetim Otoritesi'nin (FCA) geçtiğimiz hafta aldığı karar çerçevesinde kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapmayı durdurma kararı almıştı. 

Öte yandan Binance, kullanıcılarına bir e-posta göndererek Avrupa'nın en önemli ödeme ağlarından biri olan Sepa (Ortak Euro Ödeme Alanı) üzerinden ödeme yapmayı geçici olarak durdurduğunu bildirmişti. Şirket ayrıca, Kanada Ontario'da faaliyetine de son vereceğini duyurmuştu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...