Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Nisan 2015 09:38

Binlerce memura müjdeli haber

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Memur-Sen 5. Olağan Genel Kongresi'ne katıldı.

Binlerce memura müjdeli haber
memur,zam,

Başbakanlık görevini devraldığında akademisyenlere yüzde 35 zam verdiklerini ifade eden Davutoğlu, "Sizin özel talebiniz olan ek derece konusunda, 15 Ocak 2005'ten sonra memuriyete başlamış olanlara 1 derece ek derece verilmesi konusunda prensip kararı aldık. Seçimden sonra atacağımız ilk adımlardan birisi de bu olacak" açıklamasında bulundu. 
FAZLA MESAİYE ÇÖZÜM YOLDA
Davutoğlu, "Fazla çalışma konusunda da herhangi bir adaletsizliğe mahal vermeyecek şekilde de gereken adımlar atılacak, tatil ve ücretlerle ilgili düzenlemeler yapılacak. Fazla mesai konusunda da hiçbir adaletsizliğe rızamız yoktur. Ek personel icap eden yerlerde de ek personelle bunları takviye edeceğiz" dedi. Davutoğlu, insan onuru kavramının önemli unsurlarından birisinin de emek olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: "Biz AK Parti iktidarları olarak her zaman insan emeğini, insan onurunun parçası olarak telakki ettik. 1 Mayıs'ı tekrar bayram kılan da AK Parti iktidarlarıdır."
SİSTEM NASIL İŞLİYOR? 
Memurlar, memur olduklarında eğitim düzeylerine ve pozisyonlarına göre bir derece ve kademeden işe başlarlar. Bulunduğu kademede en az 1 yıl çalışmış olmak ve ilerleyebileceği bir kademenin bulunması memurun kademe artışı için yeterlidir. Memurlukta 13 derece bulunmaktadır. İlkokul mezunu en düşük derece olan 13’ten başlar. Lisans mezunları genellikle 9. dereceden memuriyete başlarlar. Bulunduğu derecede 3 yıl geçiren memurun ise derecesi yükselir. Yani her yıl bir kademe alan memur, her 3 yılda bir derece alır. 
6 AY ÇALIŞMIŞ OLMALI
13/1’den memuriyete başlayan memur, bir yıl sonra 13/2, iki yıl sonra 13/3 olur ve üçüncü yıldan sonra 12/1’den devam eder. Derece ve kademesi yükselen bir memur en az 6 ay bu derece ve kademeden çalışırsa bu derecenin ve kademenin emekli aylığına hak kazanabilir. Diğer yandan kademesi yükselen yeni kademesinde 1 ay çalışması sonrası bu kademenin ek göstergelerinden yararlanmaya başlar. Dolayısıyla maaş artışı hemen memura yansır. 
SALDIRIYI KINIYORUM
Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Genel Merkezi'ne sabaha karşı yapılan silahlı saldırıyla ilgili twitter'dan açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, 'HDP'ye yapılan saldırıyı kınıyorum. Sorumluların yakalanması için gereken her şey yapılıyor" dedi.

Paralel Yapı'ya izin vermeyiz

Bütün memurları, sadece ehliyet ve liyakatle değerlendirildiğini vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Memurlar arasında örgütlenerek, bürokrasi içinde örgütlenerek, seçim sandığına gitmeden bu milletin iradesine hükmetmeye kalkan bir yapı varsa, ister bu yapı paralel yapı olsun ister vesayet olsun, ister cuntalaşma olsun hiçbirine izin vermeyiz. 
Kimse bize tepeden konuşamaz
Sözde soykırım iddialarıyla ilgili de konuşan Davutoğlu, "Bize ister taşıdığı dini kimlikle Papa, ister Avrupa'da son dönemde artan ırkçılığın neredeyse sesi haline gelmiş olan Avrupa Parlamentosu, kimse bize tepeden konuşamaz. Kibirle konuşana izin vermeyiz. Bizimle konuşacak olan göz mesafesinden konuşacak" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...