Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Nisan 2014 07:41

Binlerce yoksula 'istihdam' müjdesi

Hükümet, sosyal yardımlarla hayatını sürdüren binlerce yoksulu çalışmaya teşvik edecek radikal bir uygulama başlatıyor.

Binlerce yoksula 'istihdam' müjdesi
binlerce yoksul,istihdam,müjde,radikal karar,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın aldığı kararla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV), bundan sonra iş görüşmesine giden yoksullara özgeçmişini hazırlamak gibi giderleri için 100 liraya kadar, iş bulan yoksula ise 400 lira tutarında "işe başlama yardımı" yapacak. İşe yerleşenlere 12 ay boyunca şartlı eğitim ve sağlık yardımları ödenmeye devam edilecek. Fazla yardım alan ve çok çocuklu kişilere öncelik verilecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından 81 il valiliğine yoksulların istihdam bağlantısının kurulması ve bu konuda "geçici istihdam görevlileri" oluşturulması için bir genelge yollandı.
DÜZENLİ GELİRİ OLACAK
Bu sayede hem çalışabilir durumdaki kişiler iş hayatına kazandırılacak hem de düzenli bir gelire kavuşarak sosyal yardım sisteminin dışına çıkmaları sağlanacak. İşe yerleştirilen yoksulun sosyal yardımının kesilmesiyle devlet üzerindeki ödeme yükü de kalkacak. SYDV'lerde bir sosyal çalışmacı, "geçici istihdam görevlisi" olarak görevlendirilecek. Koçlar 18-45 yaş aralığında sosyal yardım alan kişileri tespit edecek. İşe yerleşen yoksul vatandaşa, bir defaya mahsus olmak üzere 400 liralık "işe başlama yardımı" da yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...