Tgrt Haber
17 Ekim 2021 09:11

Meksika'da bir hastada hem Delta hem de Mu mutasyonu bulundu

Meksika'da bir Covid-19 hastasında hem Delta mutasyonu hem de Mu mutasyonu tespit edildi.

Meksika'da bir hastada hem Delta hem de Mu mutasyonu bulundu
delta varyantı,mu mutasyonu,covid-19,koronavirüs,meksika

Tüm dünya yaklaşık iki senedir Covid-19 pandemisiyle mücadele ederken sıklıkla mutasyona uğrayan virüs mücadeleyi zorlaştırıyor. Son olarak Meksika'dan korkutan bir haber geldi. Meksika'nın Hidalgı eyaletinde yaşayan bir Covid-19 hastasında hem Delta hem de Mustasyonu tespit edildi.

Meksika Epidemiyolojik Referans ve Tanı Enstitüsü tarafından yapılan farklı analizler sonucunda ortaya çıkan çift mutasyon vakası Hidalgo Valisi Omar Fayad tarafından da doğrulandı. Vali Fayad sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, söz konusu vakayı “Meksika'da şu ana dek eşi benzeri görülmemiş” olarak nitelendirdi.

Meksika'da bir hastada hem Delta hem de Mu mutasyonu bulundu

Vali ayrıca, Hidalgo Eyaleti Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü Meksika Ofisi’nin Covid-19 sorumlusu Jean-Marc Gabastou’nun koordineli olarak derin epidemiyolojik araştırmalar üzerinde çalışmaya başladıklarını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...