Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Eylül 2021 14:37

Bir tuhaf satın alma: Hem hastalık hem şifa satacak

Sigara üreticisi Philip Morris, İngiliz astım ilacı üreticisi Vectura’daki hissedarların yaklaşık yüzde 75’inin desteğini alarak şirketi yaklaşık 1 milyar sterlin karşılığında satın alma konusunda anlaştı. Sağlık sektörü ise bir tütün şirketinin sigaraların neden olduğu hastalıkları tedavi ederek para kazanması fikrini sorguluyor.

Bir tuhaf satın alma: Hem hastalık hem şifa satacak
ilaç,,Philip Morris,,sağlık,,astım,

Bir süredir tütün ürünlerinden çıkarak sağlık ürünleri sektörüne geçmiş isteyen ABD’li sigara üreticisi Philip Morris (PMI) ilginç bir satın almaya imza attı.

PMI, İngiliz astım ilacı üreticisi Vectura’daki hissedarların yaklaşık yüzde 75’inin desteğini alarak şirketi yaklaşık 1 milyar sterlin karşılığında satın alma konusunda anlaştı.

PMI CEO’su Jacek Olczak şirketi satın alarak önemli bir dönüm noktasına ulaştıklarını ifade ederek bu durumdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Vectura’yı almak için için özel sermaye şirketi Carlyle Group ile yarış halinde olan PMI, şansını artırmak için teklifini konkordato planından devralma teklifine çevirmişti.

NEDEN OLDUĞU HASTALIKLARI TEDAVİ EDECEK

Bu geçiş, PMI’nin Vectura hisselerinin yüzde 50’sinden biraz fazlasını satın alması için hissedarların desteğini almasını gerektirmişti. Philip Morris, anlaşma için yasal izinleri ve Vectura yönetim kurulunun onayını aldı ancak sağlık sektörü bir tütün şirketinin sigaraların neden olduğu hastalıkları tedavi ederek para kazanması fikrini sorguluyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...