Tgrt Haber
22 Haziran 2021 16:35

Bitcoin 30 bin doların altına geriledi

Çin'in aldığı kararlar nedeniyle Bitcoin 30 bin doların altına geriledi. Ekonomi Gazetecisi ve Stratejist Erkan Öz, bu eğilimin tersine dönmesi için Çin'deki madencilerin cihazlarını başka ülkelerde faaliyete geçirmeleri gerektiğini belirtti.

Bitcoin 30 bin doların altına geriledi
bitcoin,kriptopara

Bitcoin fiyatı, Çin'de kriptopara madenciliğinin en yoğun yapıldığı ikinci bölge olan Sichuan'ın kriptopara madenciliğini yasaklama kararını açıkladığı cuma gününden bu yana düşüyor.

Çin Merkez Bankası'nın dün önde gelen bankalar ve Alipay ile yaptığı toplantıda kriptoparalardan sakınılması uyarısı sorasında hızlanan satışlar bugün Bitcoin fiyatını 30 bin doların altına indirdi. Bitcoin fiyatı Ocak ayından bu yana ilk kez 29605,68 doları gördü. Şu sıralarda 29 bin 890 dolar ile dünün yüzde 8 altında işlem gören Bitcoin, bu düşüşe rağmen hale yıl başına göre yüzde 7,55 değerli.

Bitcoin ile birlikte Ethereum fiyatı 1801 dolara, Dogecoin fiyatı 0,172618'eve XRP fiyatı 0,542795'e kadar düştü.

TREND TERSİNE DÖNEBİLİR

Ekonomi Gazetecisi ve Stratejist Erkan Öz Bitcoin'de 1,5 senedir süren yükseliş sezonunun bitmediğini dile getirerek, "Çinin madencilere karşı bir kapatma uygulaması oldu. Bitcoin madenciliğinin çok büyük bir kısmı, yaklaşık yüzde 60'ı Çin'de gerçekleştiriliyor. Çin'deki madenlerin kapatılması işlem gücünü düşürüyor. İşlem gücü düşünce de düştüğü takdirde üretim maliyeti de düşer. Bitcoin böylelikle daha ucuza mal edilmiş oluyor. Bu daha ucuza satılabilme olanağını da getiriyor. Bir süredir piyasada satış baskısı yer alıyordu. Ancak 30 bin dolar seviyesi bir destek olarak savunuluyordu. Bitcoin iki kez buradan dönmüştü. Bu defa 30 dolar seviyesinin altına geçildiğini gördük. Gün 30 bin doların altında kapanırsa Bitcoin için teknik görünüm bozulmuş olacak. Ancak bu seviyenin altında devam ederse de 27-28 ila 24 bin dolar seviyelerinde destek bulunuyor. Zincir üstü dediğimiz veriler aslında 1,5 senedir süren yükseliş sezonunun bitmediğini gösteriyor. Ancak teknik olarak 30 bin doların altında kalan Bitcoin'de satışlarda baskı devam edebilir. Çok farklı haberler gelirse trend tersine dönebilir. Ya da bu eğilimin tersine dönmesi için Çin'deki madencilerin cihazlarını başka ülkelerde faaliyete geçirirse, ki para kaybetmemek için bunu yapmak zorundalar, tekrardan Bitcoin maliyeti yükselir ve fiyatlar yukarı doğru baskılanabilir. Yukarı doğru harekette ise 30 bin desteğinin üzerinde kalması gerekiyor. Daha olumlu bir hava için 32, 34, 35 ve 37 bin dolar direnç seviyesini aşması gerekiyor" şeklinde açıklamada bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...