Tgrt Haber
15 Ekim 2021 14:14

Bitcoin 60 bin doları gördü

Ekim ayının ilk günlerinden beri toparlanma eğiliminde olan Bitcoin fiyatı ABD'den gelen haberlerle Nisan 2021'den bu yana en yüksek seviyeye yükseldi. Bitcoin fiyatı 60 bin doları görürken altcoin'lerin de çoğu yükselişe geçti. Kripto paraların genelinde gözlenen toparlanma eğilimiyle birlikte piyasanın toplam değeri 12 Mayıs'tan bu yana ilk kez 2,51 trilyon dolara kadar yükseldi.

Bitcoin 60 bin doları gördü
Bitcoin,Ethereum,Cardano,Kripto para

Son günlerde gösterdiği fiyat hareketleriyle kripto paralar yükseliş serisine kaldığı yerden devam ediyor. Özellikle Bitcoin öncülüğünde gerçekleşen toparlanma eğilimi piyasanın geneline yansıyor.

ABD’nin menkul kıymetler düzenleyici kuruluşu Securities and Exchange Commission’a (SEC) Çarşamba günü yapılan açıklamada, bazı Bitcoin vadeli kontratları içeren borsa fonlarına (ETF) izin vereceğine yönelik haberleri kripto paralarda ralli başlattı.

SEC’in sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yer verilen bir fona yatırım yapmadan önce, ilgili riskleri ve faydaları dikkatli bir şekilde ölçüp biçtiğinizden emin olun.” ifadeleri kullanıldı. SEC, doğrudan Bitcoin’e değil de Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapmayı planlayan birkaç ETF hakkında önümüzdeki hafta itibarıyla karar vermeye başlayacak.

SEC PAYLAŞIMI BITCOIN’İ UÇURDU

Bitcoin fiyatı bu haberlerle birkaç saat içinde 57 bin 300 dolardan 60 bin dolara yükseldi. Böylece günlük yüzde 3 ve haftalık yüzde 11 artış performansı sergileyen Bitcoin Nisan 2021'den bu yana ilk kez 60 bin doları görmüş oldu.

ALTCOIN’LER DE YÜKSELİŞTE

Bununla birlikte büyük altcoinlerin çoğu yükselişe geçti. Ethereum yüzde 5 arttı ve 3 bin 800 dolar direnç bölgesini aştı. Cardano (ADA) 2,15 dolar seviyesinin üzerinde değerleniyor. Litecoin (LTC) 180 dolar seviyesinin üzerinde pozitif işaretler veriyor. Dogecoin (DOGE) 0,232 dolar pivot seviyesinin üzerinde. Ripple fiyatı 1,12 dolar seviyesinin yakınında hareket ediyor.

PİYASA DEĞERİ 5 AYIN EN YÜKSEĞİNDE

Kripto paraların genelinde gözlenen toparlanma eğilimiyle birlikte piyasanın toplam değeri 2,51 trilyon dolara kadar yükseldi. Bu seviye 12 Mayıs tarihinden bu yana görülen en yüksek rakam olarak öne çıkıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...