Tgrt Haber
09 Eylül 2021 10:28

Bitcoin bir ülkede daha yasallaştı

Ukrayna Meclisi, Bitcoin'i yasal zemine oturtan kanunu kabul etti. El Salvador etkisiyle çöken Bitcoin ise kazançlarını düzeltme çabası içinde. Kripto para bugün 46 bin dolardan işlem görüyor.

Bitcoin bir ülkede daha yasallaştı
Bitcoin,,kripto para,,Ukrayna,

Dün Bitcoin’in El Salvador’da resmi para ilan edilmesinin ardından bir hamle de Ukrayna’dan geldi. Ukrayna Meclisi Bitcoin ve diğer kripto paraları yasal olarak tanıdığını duyurdu.

Daha önce kripto para alım satımına yönelik kısıtlama olmayan ülkede, Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin imzasıyla yasal zemin oluştu. Kanun ile yatırımcı ve kripto para borsaları dolandırıcılara karşı yasal olarak korunmaya alınmış oldu.

BITCOIN KAZANÇLARI DÜZELTİYOR

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un dünyada kripto parayı resmi ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke olmasının ardından 52 bin dolara yükselerek ayın zirvesine çıkan Bitcoin, gün içinde yüzde 15’lik keskin düşüş yaşamıştı. Bu gelişmenin ardından kripto para kazançları düzeltti ve 45 bin doların üzerine çıktı. Bitcoin perşembe günü 46 bin 197 dolardan işlem görüyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...