Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 16:14

Bitcoin dolandırıcılarının yeni hedefi sosyal medya

Kripto para dolandırıcılarının yeni adresi sosyal medya oldu. Fenomenler üzerinden güvenilirlik algısı oluşturan dolandırıcılar bu yollarla binlerce kişinin parasını alıp ortadan kaybolabiliyorlar.

Bitcoin dolandırıcılarının yeni hedefi sosyal medya
kripto para,bitcoin

Bitcoin gibi sanal paralara olan ilginin artmaya başlamasıyla kripto para dolandırıcıları yeni taktikler geliştirdi. Dolandırıcıların hedefi Instagram, TikTok ve Youtube gibi sosyal ağ kullanıcıları oldu.

Özellikle fenomenler ve influencerlar aracılığı ile kitlelere ulaşan dolandırıcılar, bu kişilerin güvenilirliğini kullanarak yeni müşteriler elde ediyor. Kendi kripto para birimlerini yükseliyor gibi göstererek, kullanıcıların yatırımlarını artırmasını talep ediyorlar. Böylelikle yüzlerce hatta binlerce kişinin 1-2 lira ya da dolar yatırmasıyla ciddi bir kazanç elde etmiş oluyorlar. Daha sonra bu paraları kendi hesaplarına aktararak ortadan kayboluyorlar.

Geçtiğimiz günlerde kripto fenomeni Matt Lorion dolandırıcı olduğu ortaya çıkan Mando adlı bir kripto para birimini tanıtmış ve ardından milyonlarca TikTok takipçisinden özür dilemek zorunda kalmıştı.

FACEBOOK REKLAMLARI YASAKLAMIŞTI

Facebook 2018’de kripto para reklamlarını yasaklayarak bunu engellemeye çalışmıştı. O zamandan beri yalnızda önceden onaylanmış reklamverenleri değerlendirdikten sonra politikasını yumuşatarak paylaşım yapmalarına izin vermişti.

Yatırımcıları tüm paralarını kaybedebileceği konusunda uyaran Medya Danışmanı ve Yazar Alaattin Çağıl, “Kripto para kullanıcılarının yüzde 35-40'ı bir sosyal medya reklamını gördükten sonra kripto para birimine dahil oluyor. Burada herhangi bir düzenleme yok. Bu kişiler para çekmek için kendi jetonunu veya internet sitesini kurabileceğinden reklamların çoğunun dolandırıcılık içerebileceğini söyleyebilirim” dedi.

GERÇEK UZMANLAR TAKİP EDİLMELİ

Çağıl sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kripto para yatırımları konusunda mümkün olduğunca dikkat etmeniz gerekir. Ancak bazı durumlarda her ne kadar dikkat etseniz de mağdur olabilir ve zarar görebilirsiniz. Çünkü dijital ortamda bizi inandırabilecekleri çok fazla imkân var. Algı yönetimi ve güvenilir reklamlarla kafamızı karıştırabilirler. Bu yüzden eğer kripto para ile ilgilenmek istiyorsanız gerçek uzmanları takip etmeli ve onların paylaşımlarını gözden geçirmelisiniz” açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...