Tgrt Haber
10 Ocak 2022 18:09

Bitcoin balonu patlıyor mu? Eylül ayından beri ilk kez bu kadar geriledi

Kripto para piyasasında kan kaybı sürüyor. Yılbaşından beri gerileme gösteren Bitcoin eylül ayından bu yana ilk kez 40 bin doların altına indi. 39 bin 656 dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin'deki düşüşün sebebi ise dünyada yaşanan gelişmeler ve alınan kararlara bağlandı.

Bitcoin balonu patlıyor mu? Eylül ayından beri ilk kez bu kadar geriledi
Kripto,Bitcoin,Bitcoin düşüş,,fed,,faiz,

Kripto para piyasası Bitcoin’de gerileme devam ediyor. Geçtiğimiz yılda 60 bini seviyesini aşarak rekor kıran Bitcoin, Eylül ayından bu yana ilk kez 40 bin doların altını gördü. Yılbaşından bu yana yüzde 13’ü aşan gerileme gösteren Bitcoin üç ay önceki zirvesine göre ise yüzde 40 geriledi.

KRİPTO PARALAR NEDEN DÜŞÜYOR

Piyasalarda son dönemde konuşulan kriptoların balon tartışması uzun süre gündeme gelmişti. Aralarında Michael Hartnett’in de olduğu BofA stratejistleri, merkez bankası sıkılaştırmalarıyla sadece kripto paralarda değil, paladyum, teknoloji hisseleri ve tarihsel olarak riskli varlıklardaki balonların “eş zamanlı olarak patladığını” belirtti. 

BİRÇOK MADENCİLİK ŞİRKETİ ÜLKE DEĞİŞTİRMİŞTİ

Çin aldığı kararlar öncesinde dünyada kripto para madenciliğinin yüzde 80'ine ev sahipliği yapıyordu. Dijital yuanı engellediği ve çevresel riskler sebebiyle alınan bu karar öncesinde 2021'de Çin'in 17 devlet dairesi 180'den fazla blok zincir projesi açıklamıştı.  Çin'in yasakla ilgili karar almadan önce de yaptığı açıklamalar başlayınca kripto para madencileri öncelikle ABD olmak üzere birçok ülkeye göç etmişti. 

ÇÖKÜŞ FED'LE BAŞLADI KAZAKİSTAN'LA DEVAM ETTİ

Kripto para birimleri ABD Merkez Bankası (Fed) tutanakları tarafından tetiklenen erimenin etkilerini görürken, ülkelerin kripto paralara regülasyon çalışmalarını hızlandırması düşüşe etken oldu. Çin'in yasaklarının da düşüşte etkili olduğu gerçeğinin yanı sıra Kazakistan'da yaşanan olaylar da kripto para piyasasındaki olumsuz rüzgarları güçlendirdi. Ülkede yoğun Bitcoin madenciliği yapılması, internet erişiminin kesilmesi Bitcoin madencilerinin üretimlerinin durmasına yol açtı ve karışıklık sonrası fiyatlar için aşağı yönlü bir baskı oluşturdu.

Bitcoin balonu patlıyor mu? Eylül ayından beri ilk kez bu kadar geriledi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...