Tgrt Haber
21 Ekim 2021 11:00

Bitcoin fiyatı için 25 Ekim'e dikkat: İkinci EFT yolda

VanEck’in Bitcoin vadeli işlemleri ETF’si bu hafta yayınlanacak. Fon, 25 Ekim’de ABD’de başladığında türünün ikinci örneği olacak.

Bitcoin fiyatı için 25 Ekim'e dikkat: İkinci EFT yolda
Bitcoin,,kripto para,,ABD,,EFT,

İlk Bitcoin ETF’sinin New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işleme açılması ile birlikte Bitcoin fiyatında büyük artış yaşanmış ve sadece ilk 20 dakikada 264 milyon dolarlık işlem hacmine ulaşılmıştı.

Haberin ardından bir ara 63 bin 224 dolara kadar yükselen Bitcoin dün rekorunu kırarak 67 bin dolar sınırına dayandı. Bugün ise lider kripto para birimi Bitcoin 65 bin dolar seviyelerinden işlem görüyor.

“BITCOIN HAREKETİ ETF DEĞİL, ENFLASYON SEBEPLİ”

Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan tarafından hazırlanan raporda Bitcoin'de rekor fiyat getiren ETF talebinin aşırı heyecandan değil enflasyon endişelerinden kaynaklandığı yorumu yapıldı. 

Raporda, "Proshares Bitcoin ETF'inin yatırıma açılmasının tek başına Bitcoin'e yeni bir büyük ölçekli para girişi dalgası yaratması beklenmez. Bundan çok Bitcoin'in enflasyona karşı altından daha iyi hedge imkanı sunuyor olmasının fiyatta yaşanan son dönem artışının neden olduğunu düşünüyoruz. Eylül ayından beri altın ETF'lerinden Bitcoin ETF'lerine akış görülüyor" denildi.

ONAY BEKLEYEN DİĞER EFT’LER

ProShares’ın başlattığı bu hareketin ardından benzer fonlar için emsal oluştu. Bu kapsamda VanEck’in Bitcoin vadeli işlemleri ETF’si bu hafta yayınlanacak. Fon, 25 Ekim’de ABD’de başladığında türünün ikinci örneği olacak.

Fon, ‘XBTF’ sembolü altında listelenecek. ETF, yatırılan her 100 dolar için yüzde 0,65 veya 0,65 dolar yönetim ücreti alacak. Bloomberg’te yer alan haberde bunun ProShares’in rakip ETF’sindeki yüzde 0,95’lik ücretten önemli ölçüde daha ucuz olduğunu belirtiyor.

Öte yandan Galaxy Bitcoin Strategy ETF ve AdvisorShares Managed Bitcoin ETF başvuruları ise Kasım ayının başlarında sonuçlanacak. Tüm bu başvurular olumlu sonuçlandığı takdirde, iki hafta içinde ABD tam altı adet Bitcoin vadeli işlemleri ETF’sine sahip olabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...