Tgrt Haber
01 Ekim 2021 14:40

Bitcoin fiyatında 3 ay sonra bir ilk: Sert yükseldi!

Dünyanın en çok kullanılan kripto para birimi olan Bitcoin yüzde 10,2 yükselişle 47 bin 88 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Bu 9 Haziran tarihinden beri görülen en büyük günlük artış olarak kayıtlara geçti.

Bitcoin fiyatında 3 ay sonra bir ilk: Sert yükseldi!
bitcoin,kripto para

Ay başından beri düşüş yaşayan Bitcoin’den toparlanma sinyalleri geldi. Kripto paralarda sabah saatlerinde başlayan yükseliş öğlenden sonra hız kazandı.

Küresel ölçekte kripto paralara artan talebin karşılığı ilk başta Bitcoin'de görüldü. Dünyanın en çok kullanılan kripto para birimi olan Bitcoin yüzde 10,2 yükselişle 47 bin 88 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Bu 9 Haziran tarihinden beri görülen en büyük günlük artış olarak kayıtlara geçti.

En çok kullanılan ikinci para birimi olan Ethereum'da da yüzde 8,5  artış görülüyor. Kripto varlık 3 bin 200 doların üzerinde alıcı buluyor.

Son 24 saatlik işlem hacmi Bitcoin'de 35, Ethereum'da ise 18 milyar  doların üzerinde bulunuyor.

EKİMDE TOPARLANMA GELİYOR

Ekim ayı için 63 bin doları hedefleyen analistler, Bitcoin'in dördüncü çeyreğe girerken kaybettiklerini telafi edeceğini düşünüyor.

Ünlü kripto stratejisti ve trader Inmortal da ay başından beri düşüş yaşayan Bitcoin fiyatının Ekim başına kadar devam edeceğini ancak sonrasında 64 bin 900 dolarlık rekor seviyesine doğru artışa geçerek yeni zirve yapacağını söyledi. Öte yandan Bitcoin’in mevcut fiyat hareketinin şimdiye kadarki son düşüş olacağını kaydeden ünlü stratejist, bu düşüşün bir satın alma fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğinin sinyalini verdi.

FED BAŞKANI: KRİPTO PARAYI YASAKLAMA NİYETİMİZ YOK

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed'in kriptoparaları yasaklama niyetinin olmadığını, ancak stabilkoinlerin daha fazla gözetim, denetime ihtiyacı olduğunu söyledi. Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde konuşan Powell,  kriptopara taraftarlığı ile bilinen Temsilciler Meclisi Ted Budd'un Temmuz ayında yaptığı ve ABD merkez bankası dijital parasının özel sektör kriptoparalarına ve stabilkoinlerde ihtiyacı azaltacağı söylerine açıklık getirmesi talebine yanıt verdi.

Budd'un, kriptoparaların kullanımını yasaklama veya sınırlama niyetleri  olup olmadığı sorusuna, "Hayır, onları yasaklama niyetim yok" yanıtını veren Powell, stabilkoinleri ise para piyasası ve banka mevduatları  ile karşılaştırdı ve "Stabilkonunler düzenleyi çerçevenin dışında kalmıy durumdalar ve bunların denetlenmeleri, düzenlenmeleri uygun olur" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...