Tgrt Haber
14 Aralık 2021 13:38

Bitcoin fiyatında kafalar karışık: 100 bin hayal, 40 bine düşecek

Bitcoin ve kripto para piyasasında dalgalanmalar sürüyor. 10 Kasım tarihinde 69 bin dolar ile rekor kıran kripto para düşüş trendine girerek 42 bin dolara kadar geri çekilmişti. Sonrasında yükselişe geçse de 50 bin dolar seviyesinde tutunamadı. Piyasa hacmi bakımından en büyük kripto para BTC son 24 saatte yüzde 4'ten fazla değer kaybederken yatırımcılar "14 Aralık Bitcoin kaç dolar/TL oldu?” sorularına cevap aramaya başladı. İşte kripto para piyasalarında fiyatlamada öne çıkan son dakika gelişmeleri ve Bitcoin tahmini…

Bitcoin fiyatında kafalar karışık: 100 bin hayal, 40 bine düşecek
bitcoin,,dolar,,Ethereum,,kripto para,,Bitcoin tahmini,

Piyasa hacmi bakımından en büyük kripto para Bitcoin (BTC) 10 Kasım tarihinde 69 bin dolar ile rekor kırmasının ardından 4 Aralık günü sert bir düşüşle 42 bin dolara kadar gerilemişti. Daha sonra 50 bin dolar seviyesinde tutunma çabası içine giren Bitcoin, yeniden düşüşe geçti.

Ancak 2021 yılı sonunda 100 bin dolar tahminleri yapılan kripto para bugün tüm zamanların rekorundan neredeyse yüzde 33 geride bulunuyor. Bitcoin bugün son 24 saat içerisinde 4 düşüş yaşayarak yatırımcısını yine üzdü. Günün en düşük seviyesi 45 bin 672 doları gören Bitcoin şu sıralar 46 bin 937 dolardan işlem görüyor.

100 BİN DOLAR ARTIK ZOR

Birçok analist Bitcoin’in 2021 sonunda 100 bin dolara kadar yükselmesini beklese de bu ihtimalin artık zor olduğu ifade edildi. Ancak 2022 yılı için analistlerin büyük çoğunluğu yeni rallilerin görüleceğini ve 100 bin doların muhtemel olduğunu söylüyor.

BITCOIN TAHMİNİ KAFA KARIŞTIRDI

Kısa vadeler için görüşler farklılaşırken Ünlü kripto para analisti Mohit Sorout negatif fonlama ile beraber ciddi alım fırsatları çıkacağını vurguladı. Mohit’e göre düşüş geçici ve yakında dirençlerin bir bir yıkıldığı görülebilir. Buna karşın on-chain analisti Whalemap, yakında 40 bin dolara kadar düşüş bekliyor.

Analistler Bitcoin’in yeniden yükseliş eğilimine girmesi için 51-52 bin dolar bandı yukarısında kapanışlar gerçekleştirmesi gerektiğini ifade ediyor.

ALTCOIN’LER KIRMIZIYA DÖNDÜ

Kripto para piyasasında aşağı yönlü fiyat hareketleri devam ederken altcoin’ler de kırmızıya döndü. Bitcoin’de yaşanan düşüş en büyük altcoin olan Ethereum’da (ETH) yeni bir düşüş başlattı ve fiyatı 3 bin 850 dolarlık destek bölgesinin altına kadar çekti. Ethereum son 24 saatte yüzde 5’ten fazla değer kaybederek 3 bin 780 dolar seviyesine çekildi.

Analistler Ethereum’da yükseliş için 3 bin 920 dolar seviyesini işaret ederken aşağı yönde ilk destek seviyesinin 3 bin 700 dolar olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...