Tgrt Haber
25 Aralık 2021 11:05

Bitcoin geçen yılı taklit ediyor: Yeni rekor kapıda

Geçtiğimiz haftalarda sert düşüşlerle gündeme gelen Bitcoin (BTC) ve kripto paralar yeniden yükselişe geçti. Yaşanan çöküşün ardından toparlanmaya başlayan en büyük hacimli kripto para Bitcoin 51 bin doları aştı. Yatırımcılar “Kripto paralarda son durum, Bitcoin kaç TL, ne kadar oldu?” sorularına cevap ararken analistlerden kritik Bitcoin tahmini geldi. İşte kripto para piyasasında son dakika gelişmeleri…

Bitcoin geçen yılı taklit ediyor: Yeni rekor kapıda
Bitcoin

Yıla 29 bin dolar seviyelerinden başlayan Bitcoin (BTC) 14 Nisan’da 65 bin dolara ulaşarak rekor kırmasının ardından, spekülatif haber akışına ve açıklamalara hızlı tepki vererek yönünü aşağı çevirmişti. Kripto paraların amiral gemisi Bitcoin kasım ayında gösterdiği yukarı yönlü performans ile 69 bin doları aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Sonrasında 42 bin dolar seviyelerine kadar gerileyen BTC, 21 Aralık’ta yakaladığı yukarı yönlü ivme ile defalarca kez reddedildiği 50 bin dolar direncini aşmayı başararak 51 bin dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı. Altcoin’lerin en büyüğü Ethereum ise piyasadaki genel yükseliş eğilimine paralel olarak kaydettiği fiyat hareketlerinin ardından 4 bin 100 dolar seviyelerine yaklaştı.

Analistler lider kripto para biriminin 50 bin dolar fiyat seviyelerinde kendine destek bulduğunu ve kısa vadede bir satış baskısı oluşturabilecek 55 bin dolar ile 57 bin dolar dolar direnç seviyelerine yaklaştığını ifade etti.

Bitcoin geçen yılı taklit ediyor: Yeni rekor kapıda

BITCOIN’DE YENİ REKOR BEKLENTİSİ

Bitcoin’de meydana gelen yükselişler yatırımcıları yeniden heyecanlandırırken kripto analitik şirketi Santiment de BTC’nin önemli bir fiyat artışı için hazırlandığını tahmin ettiklerini bildirdi. Şirkete göre Bitcoin’in 50 bin dolarlık fiyat seviyesi trader’lar için psikolojik bir destek seviyesi haline geldiği için bu artışın beklendiği ifade edildi. Yapılan tahminde mevcut eğilimin 2020’nin Aralık ve 2021’in Ocak arasındaki süreçte fiyatın önemli ölçüde ivme kazandığı harekete benzetilerek, aynı senaryonun gerçekleşmesi halinde Bitcoin’de yeni rekorun gelebileceği kaydedildi.

Bitcoin geçen yılı taklit ediyor: Yeni rekor kapıda

2022’DE BITCOON RALLİSİ Mİ GELİYOR?

Söz konusu döenmde Bitcoin, 30 bin dolar seviyesine düzeltme yaşamadan önce yaklaşık 20 bin dolardan 40 bin doların üzerine çıkmıştı.

Kripto ticareti analisti Michael van de Poppe ise Bitcoin’de yeni bir ralli başlaması için 50 bin 500 dolar seviyesini işaret ederek, “Bitcoin’de ilk atılım gerçekleşti. Ancak yine de yükselişte olduğumuzu belirtmek için yeterli seviyeyi kırmamız gerekiyor. Genel olarak, 50,5 bin ila 51,5 bin dolarlık seviyeyi geçersek, ralli için ikna olacağım. Ayrıca, 2022 genel olarak harika bir yıl olacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...