Tgrt Haber
12 Kasım 2021 17:21

Bitcoin için büyük gün: Fiyatları uçuracak güncelleme geliyor

Bitcoin için 4 yıl sonra gelen önemli bir güncellemenin gerçekleşmesine sayılı günler kaldı. İlk büyük güncelleme olacak Taproot sonrasında Bitcoin fiyatının 70 bin dolara doğru yelken açacağı öngörülüyor.

Bitcoin için büyük gün: Fiyatları uçuracak güncelleme geliyor
bitcoin,,kripto para,

Bitcoin Kasım ayının başından bu yana yüzde 11, Ekim ayından beri ise yüzde 42 yükseliş yaşadı. Kripto paraların amiral gemisindeki yükseliş trendi SEC’nin ilk Bitcoin ETF’ine onay vermesiyle başlamıştı.

Çarşamba günü 68 bin 493 dolara tırmanarak rekor tazeleyen Bitcoin için 14 Kasım’da önemli bir gelişme yaşanacak. Bitcoin (BTC)’in ilk büyük güncellemesi olan Taproot, Pazar günü aktif hale gelecek. Analistler, önceki güncellemeler göz önüne alındığında BTC fiyatında 70 bin dolara doğru yükseliş beklendiğinin altını çiziyor. 

Bitcoin şu sıralar 64 bin 53 dolardan işlem görüyor.

DAHA DÜŞÜK İŞLEM ÜCRETİ

Bitcoin (BTC)’in gizlilik özelliğini iyileştirecek ve ağdaki akıllı sözleşme işlevselliğini geliştirecek. Uzmanlar, bir dizi başka iyileştirmenin yanı sıra karmaşık işlemler için daha düşük ücretler ve gelişmiş cüzdan işlevselliği öngörüyor.

Blockstream CEO’su Adam Back, Bitcoin’in hızının yavaş olmasının ‘güçlü kalite güvencesinin’ bir sonucu olduğunu ifade ederken, Piyasa Analisti Edward Moya ise, güncellemenin Bitcoin’in fiyatı üzerinde çok az etkili olacağını söylüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...