Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Kasım 2021 11:23

Bitcoin için heyecanlandıran tahmin: 2030'da tam 1 milyon dolar

Piyasalarda satış eğilimi sürerken en büyük kripto para Bitcoin 60 bin dolar psikolojik seviyesinin altına sarkarak bu sabah 59 bin 600 dolardan işlem görüyor. Bitcoin yorumcusu ünlü analist Matthew Hyland BTC fiyatının Ocak 2022'de 250 bin dolara yükseleceğini söyledi. Bitcoin cüzdan hizmeti Ballet'in geliştiricisi olan Bobby Lee ise 2030 yılında 1 milyon dolarlık tahminin neredeyse kesin olduğunu ima etti.

Bitcoin için heyecanlandıran tahmin: 2030'da tam 1 milyon dolar
Bitcoin,Ethereum,kripto para

ABD Başkanı Joe Biden'in kripto para vergi raporlama zorunluluğunu da içeren altyapı yatırım paketini imzalamasının da etkisiyle kripto para fiyatları Bitcoin öncülüğünde geriledi. Toplam sermaye değeri de kritik seviyeye çekilerek 2,6 trilyon doların altına sarktı.

Piyasalarda satış eğilimi sürerken en büyük kripto para Bitcoin 60 bin dolar psikolojik seviyesinin altına sarkarak bu sabah 59 bin 600 dolardan işlem görüyor.

En büyük altcoin Ethereum (ETH) ise 4 bin 150 dolar seviyelerine kadar geriledi. Analistler Ethereum için kritik seviyenin 4 bin dolar olduğunu ifade ediyor.

BITCOIN FİYATINDAKİ DÜŞÜŞÜN NEDENLERİ

Kripto paralarda yaşanan düşüşte Çin ve ABD’den art arda gelen açıklamalar etkili oldu. Çin’in kripto para madenciliği ile ilgili yasakların takipçisi olacağına dair açıkladığı yeni bildirisi ve ABD’nin kripto paralara vergi kanunu içeren altyapı tasarısını yasalaştırması Bitcoin’de kayıp getirdi.

Öte yandan en büyük kripto para borsalarından Binance’in kripto yatırımcılarının haklarının sıralandığı 10 maddelik bildirisi de etkili oldu. Binance’nin bildirisi ykırı bir hareket olarak yorumlandı.

FON YÖNETİCİLERİNDEN 75 BİN DOLAR TAHMİNİ

Bank of America'nın global fon yöneticileri anketine katılanların dörtte biri Bitcoin fiyatının gelecek 12 ayda 75 bin doları geçmesini bekliyor.

CoinDesk'in gördüğü ankete göre, fon yöneticilerinin yüzde 25'i Bitcoin fiyatının gelecek 12 ayda 75 bin doları geçeceğine inanırken, fiyatın 50-75 bin dolar aralığında kalacağını düşünenlerin oranı yüzde 20 oldu. Yüzde 19 ise fiyatın 25-50 bin dolar aralığına gerileyeceğini öngördü. 

Bitcoin'i balon olarak gören fon yöneticilerinin oranının Mayıs ayındaki yüzde 75'ten yüzde 59'a gerilediğini gösterdi. 

Katılımcıların yüzde 12'si Bitcoin'in 2022'de en iyi performans gösteren v varlık olacağını düşünürken, petrol ve altının daha iyi performans göstereceğine inananların oranı yüzde 10'da kaldı. 2022'de en iyi performansı gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinin göstereceğine inananların oranı yüzde 34 olurken, S&P 500'ün en iyi performansı göstermesini bekleyenlerin oranı yüzde 30 olarak gerçekleşti.

OCAK'TA 250 BİN, 2030'DA 1 MİLYON DOLAR

Bitcoin fiyatı hakkında yorum yapan ünlü analist Matthew Hyland BTC fiyatının bu yılın sonunda 100 bin dolara ulaşacağını düşünüyor. Hyland, Ocak 2022 fiyat tahminini ise, “Bitcoin çeyrek milyon dolara çıkacak” diyerek yineledi.

 

Diğer yorumcular da halihazırdaki döngüden daha ötesini hedefliyor. BTCC borsasının eski CEO'su ve şimdilerde Bitcoin cüzdan hizmeti Ballet'in geliştiricisi olan Bobby Lee ise 2030 yılında 1 milyon dolarlık tahminin neredeyse kesin olduğunu ima etti. Lee artışın sebebini ise arz kıtlığı olarak açıkladı.

KURUMSAL AKTİVİTE 8 KAT ARTTI

IntoTheBlock’un kurucusu Daniel Ferraro, Bitcoin’deki kurumsal aktivitenin 2017’deki sıçrama ile karşılaştırıldığında 8 kat arttığını ifade etti.

Ferraro, “Son 7 gün içindeki Bitcoin ortalama işlem büyüklüğü 983 binin üzerinde. Gerçek şu ki: 2017 ATH’den yaklaşık 8 kat ve sene başındaki rakamlardandan 5 kat daha fazla. Nisan ATH’si sırasında ortalama işlem boyutu üç kat daha azdı, yani daha spekülatif ve perakende odaklıydı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...