Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Kasım 2021 15:18

Bitcoin için kritik gün! Yeni ETF yolda, piyasalar alt üst olabilir

VanEck, yarın piyasalara XBTF sembolüyle bir Bitcoin Strategy ETF’si sürecek. ProShare’in geçen ay Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı borsa yatırım fonunun (ETF) hayata geçmesi Bitcoin’de rekor yaşanmasının ardından VanEck’in adımının BTC üzerindeki etkisi piyasalar tarafından dikkatle izlenecek. Bazı piyasa yorumcuları, bu gelişmenin Bitcoin için ProShares’e yakın bir etki oluşturabileceğinin altını çizdi.

Bitcoin için kritik gün! Yeni ETF yolda, piyasalar alt üst olabilir
Bitcoin,BTC,Ethereum,kripto para

Piyasa değeri bakımından en büyük kripto olan Bitcoin (BTC), tüm zamanların en yüksek seviyesi 69 bin doları görerek rekor kırmasının ardından 62 bin 300 dolara kadar gerilemişti. Ancak cuma gününü 64 bin 395 dolardan yapmasının ardından hafta sonu işlemlerinde genel anlamda pozitif seyir bir seyir sürdürdü ve BTC'nin haftalık kazancı yüzde 4,58 oldu.

Bitcoin şu sıralar 65 bin 810 dolardan işlem görüyor. Kripto para hacmi 2,87 trilyon dolar seviyesinde haftaya başlarken, son 24 saatlik işlem hacmi ise 86,8 milyar dolar.

Ethereum (ETH) ise haftayı 4 bin 644 dolardan kapatarak haftalık kazancını yüzde olarak grafiklere yazdırdı. ETH pazartesi günü 4 bin 724 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Uzmanlar Bitcoin için direnç seviyelerini  68,020 – 71,084 – 74, 146 dolar olarak açıklarken, destek seviyelerinin ise 64,800 – 63,250 – 60,700 dolar olarak takip edilebileceğini ifade ediyor.

VANECK BİTCOİN ETF’Sİ BTC’Yİ NASIL ETKİLEYECEK?

ProShare’in geçen ay Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı borsa yatırım fonunun (ETF) hayata geçmesi Bitcoin’de olumlu bir hava esmesine neden olmuştu.

BTC için sıradaki hamle ise Küresel yatırım şirketi VanEck’ten geliyor. VanEck piyasaya XBTF sembolüyle bir Bitcoin Strategy ETF’si sürecek. Chicago merkezli CBOE borsasının duyurusuna göre ETF için ticaret 16 Kasım Salı günü başlayacak. 

Bazı piyasa yorumcuları, bu gelişmenin Bitcoin için ProShares’e yakın bir etki oluşturabileceğinin altını çizdi. Diğer yandan Ekim ayında onay almasına karşın piyasaya çıkışı geciken ETF ürünü için yetkililer bir açıklamada bulunmasa da bu gecikmenin spot Bitcoin ETF kararının beklenmesinden dolayı olabileceği yapılan yorumlar arasında.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...