Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Eylül 2021 09:19

Bitcoin için tarihi gün: El Salvador'un para birimi oldu, fiyatlar fırladı

Bir kripto para bugün itibariyle ilk kez bir ülkenin resmi parası oldu. El Salvador bugün itibariyle Bitcoin'i resmi para olarak kullanmaya başlıyor. Bu gelişmeler sonrasında hareketlenen Bitcoin yeni bir rekora imza attı ve 52 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Bitcoin için tarihi gün: El Salvador'un para birimi oldu, fiyatlar fırladı
Bitcoin,,El Salvador,,kripto para,

El Salvador'da bugün itibarıyla Bitcoin ilk kez resmi bir para birimi oluyor.

Dünyanın Bitcoin'i resmi para birimi kabul eden ilk ülkesi olan El Salvador'un Devlet Başkanı Bukele, süreç kapsamında yeni 200 Bitcoin alımı daha yaptıklarını açıkladı.

Yeni alım ile birlikte ülkenin Bitcoin varlıkları 400 Bitcoin'e  yükselmiş oldu. Ülkede ulusal dijital cüzdana kaydolan her vatandaşa 30 dolar değerinde Bitcoin verilecek.

BITCOIN KABUL ETMEYEN İŞLETMELERE CEZA

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin hukuk danışmanı Javier Argueta, yaptığı röportajda, Bitcoin (BTC) ile işlem yapmayı reddeden ve ulusal Chivo cüzdanını kullanmayı reddeden işletmelerin ülkenin Tüketici Koruma Yasası kapsamında yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını söyledi.

PİYASALAR HAREKETLENDİ

Yasanın bugün yürürlüğe girmesiyle kripto para piyasasında hareketlilik yaşandı. Sosyal medyada El Salvador’un bu hamlesini desteklemek isteyen kullanıcılar insanları küçük miktarlarda Bitcoin satın almaya çağırdı. Çağrı sonrası Bitcoin’de yeni bir yukarı yönlü hareket başladı.

Bitcoin bu önemli günün sabahında yüzde 1,8 yükselişle 52 bin 600 dolar seviyesine ulaştı.

Ethereum yüzde 0,24 yükselişle 3 bin 925 dolara çıktı. Günün en dikkat çeken yükselişine ise şu ana kadar yüzde 28 ile Solana imza attı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...